Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuid-Holland / Ontdek het Binnenhof met de kinderen in de meivakantie

20 april 2019 - 11:00 - 4 mei 2019 - 16:00

Kom met de kinderen naar het Binnenhof! In de meivakantie hebben we kinderrondleidingen naar de Ridderzaal en op 3 mei is ons Kinderrijk geopend.

Kinderrondleidingen

Als ik de baas zou zijn…

Altijd al koning(in) of minister willen zijn? Dat kan bij ProDemos! Tijdens de kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht door het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen…

Waar leest de koning de troonrede voor? En hoe ziet zijn troon eruit? Onze enthousiaste en lieve gidsen leggen het allemaal uit. De kinderen mogen van alles vragen en kunnen muntjes verdienen, die ze later als échte ministers van Financiën mogen uitgeven. Waar zou het geld naartoe gaan als zij de baas waren?

Wat krijgen ze te zien?

De speurtocht is gekoppeld aan Prinsjesdag, en de kinderen krijgen dan ook uitgebreid de Ridderzaal van binnen te zien. De Eerste en Tweede Kamer worden wel aangewezen, maar vanwege de tijd gaan de kinderen daar niet naar binnen. Tip: tijdens Kinderrijk wordt soms wel de Tweede Kamer bezocht.

Voor wie?

De kinderrondleiding is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene. (let op: de Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die (zeer) slecht ter been zijn, omdat de zaal alleen via trap te bereiken is)

Reserveren

De kinderrondleiding duurt een uur en bevat een bezoek aan de Ridderzaal. De kosten voor de rondleiding zijn 5,50 euro per persoon. Om de actuele tijden te bekijken en om te reserveren: ga naar ons reserveringssysteem.

Het is ook mogelijk om een extra kinderrondleiding aan te vragen, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje. U koopt de kinderrondleiding dan uit door te betalen voor het maximum aantal deelnemers (30 x €5,50 = €165,00). Neem hiervoor contact op met onze afdeling Arrangementen via: 070 – 757 02 00 of arrangement@prodemos.nl.

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Begin:
20 april 2019 - 11:00
Einde:
4 mei 2019 - 16:00
Site:
https://prodemos.nl/agenda/kinderrondleidingen-meivakantie-2019/

Locatie

Binnenhof
Den Haag, Zuid-Holland 2513AA Netherlands

Organisator

ProDemos – Huis van Democratie en Rechtstaat
E-mail
info@prodemos.nl
Bekijk de site van Organisator