Lees iQlub+

Hier komen de boeken te staan die worden besproken in de Lees iQlub+

Titel: De zweetvoetenman
Auteur: Annet Huizing

Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? In een boek vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing de rechtstaat tot leven.

Bestel online >

Kaft boek

Titel: Mijn grote vraag- en antwoordboek dinosaurussen
Auteur: Larousse

Waar komt de naam ‘dinosaurus’ vandaan? Hoe werkt een paleontoloog? Hoeveel woog een velociraptor? Hoe groot was de grootste dinosaurus? Dit boek zorgt voor 200 antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dinosaurussen!

Bestel online >

lampje

Titel: Lampje
Auteur: Annet Schaap

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Bestel online >

slagaders

Titel: Spuitende slagaders en overstromende oceanen
Auteur: Jesse Goossens

Weet jij wat je kunt doen als er een ramp gebeurt? Thuis of in de buurt? Dit is een handleiding bij vierendertig grote en kleine rampen vol grappige, griezelige en geweldige weetjes over alle mogelijke catastrofes. Want weet jij hoeveel botten je kunt breken? Hoe je moet reanimeren? Wat de grootste aardbeving ooit was? Hoe je kunt merken dat er een bosbrand aankomt? En hoeveel bloed er in je lijf zit? Een spetterend, vrolijk boek dat een plezier is om door te bladeren én een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die anderen wil helpen en de wereld wat mooier wil maken.
Bestel online >

grijze jager

Serie: De grijze jager
Titels:
1. De ruïnes van Gorlan
2. De brandende brug
3. Het ijzige land
4. De dragers van het Eikenblad
5. De magiërs van Macindaw
6. Het beleg van Macindaw
7. Losgeld voor Erak
8. De koning van Clonmel
9. Halt in gevaar
10. De keizer van Nihon-Ja
11. De verloren verhalen
12. De koninklijke leerling
Auteur: John Flanagan

Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn… ‘De Ruïnes van Gorlan’ is het eerste deel in de spannende serie over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont.
Bestel online >

drakendal
magiers

Serie: Bovenwereld
Titels

  1. Drakendal
  2. De magiërs

Auteur: Scarlett Thomas

Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak.

Drakendal Bestel online >
De magiërs Bestel online >

oneindig veel snot

Titel: Het mysterie van niks en oneindig veel snot.

Auteur: Jan Paul Schutten

Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot over het ontstaan van het heelal maken Jan Paul Schutten en Floor Rieder hun gelauwerde non-fictietrilogie compleet. Ontstaan van het heelal Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou’s en mij’s – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten en Floor Rieder Jan Paul Schutten toont zich de meester van het genre door de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uit te leggen. Floor Rieder overstijgt zichzelf opnieuw in sensationele illustraties van sterren en planeten, van quantumfluctuaties en E=MC2.

Bestel online >