Advies & Bemiddeling

 

Advies

Loop jij of je kind tegen bepaalde zaken of situaties aan, bel of e-mail ons dan gerust. Wij hebben de contacten op de juiste plaatsen, een breed netwerk, inzichten en ervaring. We kunnen advies geven en sparren over hoogbegaafdheid en alles wat erbij komt kijken. Wij maken ons sterk voor plekken waar zorg en onderwijs gecombineerd wordt met deskundige ondersteuning. Dit ook om verzuim en schooluitval te voorkomen en daarvoor oplossingen op maat te bedenken.

Bemiddeling

Naast advies, ondersteunen wij ook bij je zoektocht naar passend onderwijs voor je kind. Stichting iQ+ kent de wetgeving omtrent leerplicht en de processen waar je eventueel doorheen moet gaan om het onderwijs meer te laten aansluiten bij je kind. Wij kunnen, samen met jou, bijvoorbeeld een het gesprek met een basisschool aangaan over verrijking en/of deelname aan een (externe) plusklas. Door onze onafhankelijkheid en niet-commerciële instelling verlopen die gesprekken vaak positief en zorgt het voor begrip aan beide kanten.

Meer voor ouders/verzorgers

Voor ouders/verzorgers van kinderen met (vermoedelijke) hoogbegaafdheid organiseren wij diverse activiteiten. Houd daarvoor onze activiteitenkalender in de gaten en onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagIna's. In blogs en babbels lees je over de ervaringen waar je als ouder/verzorger tegenaan kan lopen.  Wil je zelf je ervaring met ons delen, laat het ons dan zeker weten. Meer blogs en babbels zijn altijd welkom. En wil jij of je kind meer lezen over hoogbegaafdheid, kijk dan op onze boekenplank.