Blogs & Babbels

Alice Mattia, Lisette de Bruijn, Marrigje de Bok en Mendy van Koppen nemen je mee in hun wereld van hoogbegaafdheid. Deze moeders zijn zelf hoogbegaafd en/of hebben hoogbegaafde kinderen. Lees mee met hun wel en wee, zie hun inzet, hun kracht, raak geïnspireerd en ontdek wat er zich allemaal afspeelt in hun wereld van hoogbegaafdheid.

Wil je zelf je ervaringen met ons delen, laat het ons dan zeker weten. Meer blogs en babbels zijn altijd welkom.

Alice Mattia

Toen de eerste zoon van Alice Mattia sneller dan andere peuters dingen oppikte, wilde ze geen ‘zeurouder’ zijn. Nadat vastgesteld was dat hij hoogbegaafd is, begon haar lange weg omhoog. Zij liep tegen het gecompliceerde systeem van zorg, school, leerplichtambtenaar en de reeds betrokken behandelaars aan, terwijl ze voor haar ogen haar zoon zag afglijden. Van geen ‘zeurouder’ naar het creëren van thuisonderwijs omdat het voor haar kind simpelweg nog niet haalbaar is om ‘gewoon’ naar school te gaan. Klik hier voor de blogs van Alice.

Lisette de Bruijn

Lisette de Bruijn is schrijfster en weet vanaf haar zesde dat ze, net als nu haar drie kinderen,  hoogbegaafd is. Met het schrijven over hoe die hoogbegaafdheid in al zijn facetten als een rode draad door haar leven loopt, hoopt ze hoogbegaafdheid meer in de schijnwerpers te zetten. Herkenning en dat anderen de juiste weg kunnen vinden, is haar doel. Klik hier voor de blogs van Lisette.

In nagedachtenis van Marrigje de Bok

Marrigje de Bok heeft de ontdekking van haar eigen hoogbegaafdheid tezamen met de ontwikkeling van haar hoogbegaafde zoon, ingezet om o.a. als HB-specialiste er voor anderen te zijn. Helaas is Marrigje in 2021 overleden. Haar enthousiasme om haar ervaringen door te willen geven en de aansprekende verhalen die ze beschreef in haar blogs, behouden we graag voor deze site.  Klik hier voor de blogs van Marrigje.

Mendy van Koppen

Voor Mendy van Koppen voelt het 'publiekelijk’ schrijven en praten over hoogbegaafdheid als een soort ‘coming out’. Het beeld over HB is echter nog lang niet altijd kloppend. Als moeder van drie kinderen en als hoogbegaafde, is Mendy ervan overtuigd dat haar blogs en babbels dan ook goed en nodig zijn.  Klik hier voor de blogs van Mendy.

Marije Hofland

Hoogbegaafdheid is prachtig, maar het kan – zeker binnen ons huidige onderwijssysteem – ook flink uitdagingen met zich meebrengen. Voor Marije’s gezin was (en lees soms ‘is’) het leven met hoogbegaafdheid een intense reis. Marije wil daarom graag die kennis delen zij op deze heeft opgedaan en waarvan ze had gewild dat zij er eerder over had beschikt. Ook deelt zij graag haar ervaringen, zodat ouders en jongeren voelen dat zij er niet alleen voor staan. Dit doet zij via haar boek, podcast, als coach gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en trauma, en nu ook via deze blogs!  Klik hier voor de blogs van Marije.