Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online – Behandeling van psychische klachten bij hoogbegaafdheid” door Rogier Poels

18 september 2023 - 20:00 - 22:00

In dit verdiepende webinar staan we stil bij de hoogbegaafde cliënt die hulp zoekt voor psychische problemen. Ten opzichte van de gehele bevolking zijn hoogbegaafden in relatieve zin oververtegenwoordigd in de GGZ. Grote kans dus dat je als behandelaar vroeg of laat te maken krijgt met een cliënt waarbij (een vermoeden van) hoogbegaafdheid speelt en waarbij tevens psychische klachten spelen. Hierbij is het nodig om rekening te houden met de hoogbegaafdheid omdat dit zowel negatief als positief kan bijdragen aan het proces en het resultaat van de behandeling.

De vragen die in dit verdiepende webinar over behandeling en hoogbegaafdheid aan de orde komen zijn: wat zijn klachten waarmee hoogbegaafden in behandeling komen? Hoe kun je aandacht besteden aan hoogbegaafdheidskenmerken in de behandeling? Wat kunnen knelpunten zijn in een behandeling met een hoogbegaafde cliënt en hoe ga je hier mee om? En last, but not least: wat is er leuk aan het werken met hoogbegaafden in behandeling?

Na het volgen van het webinar heb je meer zicht op hoe hoogbegaafdheidskenmerken in een behandeling kunnen spelen en hoe je die constructief kunt gebruiken. Tevens krijg je meer handvatten om je behandeling af te stemmen op de hoogbegaafde cliënt.

Meld je hier aan

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
18 september 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Online webinar

Organisator

Stichting Land​​​​​​​elijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid
E-mail
info@kennisnetwerkphb.nl
Bekijk de site van Organisator