Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noord-Brabant ; Workshop ‘Vast en zeker hoogbegaafd?’ door Floor Raeijmaekers

7 april 2022 - 20:00 - 21:30

€25

Vast en zeker hoogbegaafd?

Je hebt kinderen die uitdagingen met veel plezier aangaan, die hard werken voor goede resultaten en die zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, zoals onvoldoendes. Er zijn echter ook kinderen die het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en die zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Vaak is hun motivatie voor school en leren daardoor niet optimaal.
Wat blijkt? De manier waarop mensen hun intelligentie en mogelijkheden zien, is van grote invloed op de groei die ze doormaken. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling. Een groeimindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en is onmisbaar voor het ontplooien van talenten. Het goede nieuws is dat je kinderen kunt helpen meer groeigericht te gaan denken. Ouders spelen hierbij een cruciale rol.
Tijdens deze workshop krijg je een heldere uitleg over de mindsettheorie van Carol Dweck en leer je hoe je een positieve mindset bij je kind(eren) (en jezelf!) kunt stimuleren en bekrachtigen.

De workshop “Vast en zeker hoogbegaafd?” wordt gegeven door drs. Floor Raeijmaekers. Floor is ECHA Specialist in Gifted Education en eigenaar van Het TalentenLab in Breda. Ook is ze medeoprichter van Platform Mindset (www.platformmindset.nl). Namens Het TalentenLab verzorgt Floor lezingen en trainingen, begeleidt zij scholen en coacht ze hoogbegaafde kinderen, jongeren en hun ouders. In haar workshops legt zij op enthousiaste wijze de link tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk.
Floor deed onderzoek naar de mindset van hoogbegaafde kinderen en ontwikkelde onder andere het Werkboek Mindset, het Werkboek Lef, de map Mindset in de Klas en het Doosje Groeitaal.

Kosten: Leden €15,-, niet-leden €25,-

aanmelden kan hier

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
7 april 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€25
Evenement Categorieën:
, , , ,
Site:
https://pharosnl.nl/events/workshop-vast-en-zeker-hoogbegaafd-door-floor-raeijmaekers/

Locatie

Het TalentenLab
Mathenessestraat 53c
Breda, Noord-Brabant 4834 HD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 40625197
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Pharos
Telefoon
085-4012238
E-mail
secretariaat@pharosnl.nu
Bekijk de site van Organisator