Thuiszittersproject: Ook naar school

Ook naar school (Ons): Maandag 23 september is stichting iQ+ van start gegaan met een weekprogramma voor (dreigende) thuiszitters! Uit de pilot die een aantal maanden voor de zomervakantie heeft gedraaid is gebleken, dat ons programma van grote toegevoegde waarde heeft kunnen zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd die thuis zitten, of nog naar school gaan en één á twee dagdelen in de week op adem kunnen komen.

Stichting iQ+ biedt het project ‘Ook naar School’ voor het grootste deel aan in de John F. Kennedyschool in ’s Gravenzande. Verschillende specialisten dragen bij aan een gevarieerd weekprogramma, bestaande uit workshops, trainingen en creatieve activiteiten. Hierbij is veel aandacht voor traumaverwerking, persoonlijke ontwikkeling en het leren kennen van de eigen interesses.

Kinderen kunnen voor één of meerdere onderdelen uit het programma worden opgegeven, waarbij goed gekeken wordt wat voor elk kind passend is. De groepjes zijn klein, maximaal 4 à 6 kinderen, zodat vanuit een veilige en overzichtelijke omgeving met veel persoonlijke aandacht gewerkt kan worden aan persoonlijke doelen maar ook samenwerking en sociale vaardigheden geoefend kunnen worden.

Voor meer informatie over Ook naar School kunt u contact opnemen met Sima de Bruyn-Daoud, door een mail te sturen naar sima@stichtingiqplus.nl

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Laat een Reactie achter

  1. Alice

    Kan mijn zoon hier nog aan meedoen. Dat zou zo geweldig zijn. Hij zit in groep 8.

  2. Wendelijne Smits

    Al enige tijd worden wij door stichting IQ plus ondersteund. Eigenlijk stonden we op het punt om op te geven. De dagelijkse strijd om onze zoon gezien en gehoord te krijgen op school, voor dingen waar hij recht op heeft, niets kregen we voor elkaar. Ons gezin leed er onder. We wisten het echt niet meer. Sima heeft ons met raad en daad bijgestaan en het vertrouwen gegeven om door te gaan. Door op een andere manier/aanpak hulp te regelen via haar thuiszittersproject: Ook naar school is onze zoon niet thuis komen te zitten. 2SUR5 heeft hem toen het jaar doorgeholpen. Nu gaat het beter met gezin en vooral met mijn zoon op school dankzij de blijvende ondersteuning van Sima.