Pilot weekprogramma Thuiszitters

In maart 2019 gaan we van start met ons thuiszittersproject! Bij het in kaart brengen van de dienst- en hulpverlening op het gebied van hoogbegaafdheid, kwamen we elke keer tot de trieste constatering dat er geen passend aanbod is voor hoogbegaafde kinderen die (dreigen) thuis komen te zitten, totdat er een geschikte plek voor ze wordt gevonden. Dit met de nodige gevolgen van dien; één van de ouders die een baan moet opzeggen om bij het kind te kunnen blijven, een zoektocht naar passende begeleiding, ondersteuning en opvang die er niet zijn, emotionele schade bij het kind, financiele zorgen, terwijl het kind steeds verder wegzakt en de drempel om weer naar school te gaan steeds hoger wordt. Het gaat hier om jonge kinderen in de basisschoolleeftijd. Om iets voor deze kinderen, hun ouders en de school te betekenen, hebben we hulp- en dienstverleners benaderd en gevraagd om binnen hun specialisme een aanbod voor deze doelgroep te ontwikkelen. Met dit aanbod stellen we een gevarieerd weekprogramma samen, bestaande uit workshops, trainingen en creatieve activiteiten. Hierbij is veel aandacht voor traumaverwerking, persoonlijke ontwikkeling en het leren kennen van de eigen interesses.

We beginnen het project met een 7 weken durende pilot. Het weekprogramma bestaat uit 9 dagdelen. Het kind kan aangemeld worden voor één of meerdere dagdelen. Hiermee bieden we de mogelijkheid om voor thuiszittende kinderen in de basisschoolleeftijd een flexibele manier om de week naar behoefte in te plannen.

Voor meer informatie over dit project, mail naar claudia@stichtingiqplus.nl

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Laat een Reactie achter

  1. Lia

    Mooi initiatief! Binnen ons voltijds hb onderwijs zijn er 3 thuiszitters ingestroomd. Het was fijn voor de kinderen geweest als ze de mogelijkheid hadden gehad aan een dergelijk initiatief deel te nemen.