ISW Onderneemt

Samenwerking tussen ISW Gasthuislaan, WNTweb , Greenport Horti Campus en stichting iQ+

Voor de zomer zijn bovengenoemde organisaties bij elkaar gekomen met als doel de opzet van een pilot voor leerlingen in het plusprogramma van het Gymnasium van ISW Gasthuislaan. In dit project, waarbij verschillende leervaardigheden en executieve functies worden aangesproken, leren deze leerlingen verschillende bedrijven in het Westland kennen. De deelnemende bedrijven kunnen op hun beurt, zichzelf zichtbaar maken bij deze jonge talenten. Paul Steyn van WNTweb en Martijn van Velzen van Greenport Horti Campus hebben voor dit project hun netwerk ingezet. Zo kon na de zomervakantie het project starten in samenwerking met Levoplant, Kubo, KP Holland en Priva.

Het is een vakoverstijgend project geweest waarbij drie vakken aan bod kwamen. De leerlingen van klas G3c zijn binnen de vakken economie, aardrijkskunde en Nederlands aan de slag gegaan met zelf opgestelde onderzoeksvragen, een bedrijfsbezoek en het schrijven van een projectverslag. Als klap op de vuurpijl presenteerden de leerlingen als young professionals op donderdag 22 november hun bevindingen aan de desbetreffende bedrijven en alle andere betrokkenen.

Eén van de leerlingen zei “Het was gaaf om dat wat je normaal in de les leert, nu in de praktijk samen met een bedrijf uit kon werken.” Bijna unaniem gaven ze aan dat het een leerzaam project voor hen was. Bovendien kwamen ze er achter kwamen dat er veel meer verschillende soorten functies binnen Westlandse bedrijven zijn dan ze vooraf hadden gedacht. Na afloop is met alle betrokken bedrijven en organisatoren de pilot geëvalueerd. De deelnemende bedrijven waren erg onder de indruk van het aanwezige talent, de gedrevenheid en discipline van de leerlingen. “De mailwisseling met deze 14, 15 jarigen was alsof we met volwassenen aan het communiceren waren”, gaf een directeur aan. De conclusie was dat deze pilot zeker een vervolg gaat krijgen!

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Laat een Reactie achter

  1. Mirjam

    Mooi, zo krijgt het leren op school verbinding met de echte wereld en wordt de motivatie, hopelijk, groter. Maar ik denk ook dat andersom een positief effect kan hebben; delen we kennis met onze leringen die er toe doet?!
    Fijn om te lezen!