Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeeland / HB-Café Zeeland (Vlissingen) Hoogbegaafd ouderschap

17 januari 2020 - 19:30 - 22:00

€17,50
Veel volwassenen komen er via hun kinderen achter dat ze zelf (ook) hoogbegaafd zijn. Voor die kinderen is tegenwoordig veel hulp en begeleiding mogelijk, maar wat doe je als hoogbegaafde ouder? Daarover komt Sylvia Tas vertellen op vrijdag 17 januari 2020 in Vlissingen.

 

Kinderen grootbrengen op zich is al lastig genoeg. Hoogbegaafde kinderen grootbrengen is een extra uitdaging, ook –of misschien wel juist –voor hoogbegaafde ouders.

Je zou denken dat je als hoogbegaafde ouder wel weet wat je kind nodig heeft, maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend”, zegt Sylvia Tas. “Je krijgt met extreme dingen te maken die je maar moeilijk kunt overleggen met andere ouders. De eeuwige waarom-vragen van je kind, waar je op den duur ook geen antwoord meer op hebt, bijvoorbeeld. Maar ook de twijfels die een kind heeft omdat het anders is dan de meeste kinderen en de (onbewuste) eisen die jij als ouder misschien ook wel aan je kind stelt, omdat het zo slim is. Met de juiste tools kun je het jezelf –en daarmee ook je kind –een stuk gemakkelijker maken. Ik wou dat ik, toen mijn kinderen klein waren, daar meer over had geweten. Deze avond is dan ook nadrukkelijk niet gericht op kinderen, maar is juist bedoeld voor ouders.

Sylvia Tas kreeg als moeder te maken met de bijzondere eisen van zowel zwakbegaafde als hoogbegaafde kinderen. Vanuit de behoefte de juiste begeleiding te vinden voor haar kinderen kwam ze in het onderwijs terecht en van daaruit specialiseerde ze zich in hoogbegaafdheid. Ze volgde SENG-opleidingen (Supporting the Emotional Needsof the Gifted) bij dé autoriteit op dat gebied: James Webb zelf, in Chicago. Daar legde ze de basis voor een oudercursus voor hoogbegaafden. “Niet alleen hoogbegaafde kinderen hebben begeleiding nodig, ook hun ouders”, stelt Sylvia.

Bijzondere kinderen stellen bijzondere eisen aan hun ouders, die ook aan zichzelf nog eens bijzondere eisen stellen. Bij hoogbegaafden zit het brein werkelijk anders in elkaar: dat is nature. Maar hoe je daarmee omgaat is nurture: opvoeding en gedrag. Hoogbegaafde ouders die als kinderen niet de juiste begeleiding hebben gehad, kunnen daar in de opvoeding van hun eigen kinderen tegenaan lopen. Hun eigen ontwikkelingsproces en de ontdekking van hun hoogbegaafdheid speelt bovendien ook een rol.

Bij HB-Café Zeeland geeft Sylvia een introductie op basis van de oudercursus die ze geeft vanuit haar praktijk in Middelburg, waar ze ook coördinator is van het HB-Cafe Zeeland. Meer informatie kun je vinden op de website van Sylvia: apparentlygifted.nl. Sylvia geeft tijdens het HB-Café veel informatie en tips, maar er is ook uitgebreid ruimte voor onderling contact.

Dat is in de oudercursus ook één van de belangrijkste onderdelen: contact met peers, want je loopt als hoogbegaafde ouder echt tegen andere dingen aan dan andere ouders.

HB-Café Zeeland is een initiatief van het IHBV, het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. De primaire doelgroep zijn hoogbegaafde volwassenen zelf, maar partners, vrienden, familie en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Het HB-Café ‘Hoogbegaafd ouderschap’ wordt gehouden  in het gebouw van ZigZag,

De deuren gaan open om 19.00uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte.

Na afloop (omstreeks 22.00 uur)is er ruim de gelegenheid tot napraten. Parkeren in de buurt is gratis.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee, water en zijn inclusief.

Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen.

Indien een HB-Café volgeboekt is kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit wachtlijstformulier in te vullen. Er wordt dan contact met je opgenomen wanneer een plaats beschikbaar komt. Er worden alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling genomen.

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
17 januari 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://ihbv.nl/17-01-2020-hb-cafe-zeeland/

Locatie

ZigZag
Edisonweg 8a
Vlissingen, Zeeland 4382 NW Nederland
+ Google Maps

Organisator

IHBV
E-mail
secretariaat@ihbv.nl
Bekijk de site van Organisator