Kalender

Op deze kalender deelt stichting iQ+ activiteiten die interessant kunnen zijn voor iedereen die te maken heeft met hoogbegaafde kinderen. Je kunt zoeken naar activiteiten bij jou in de regio!

Bij elk evenement wordt een link gedeeld naar de organisator van dit evenement. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd. Wij fungeren slechts als een doorgeefluik. Neem voor vragen over de activiteiten contact op met de desbetreffende organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht / Lezing sociale en emotionele ontwikkeling van (hyper) hoogbegaafde kinderen en jongeren

31 oktober 2019 - 19:30 - 21:30

€25,
Over sociale en emotionele ontwikkeling bij (hyper)hoogbegaafde kinderen zijn er zeer regelmatig vragen. Het is nog steeds een groot vooroordeel dat (hyper)hoogbegaafde kinderen minder sociaal of emotioneel vaardig zouden zijn dan hun leeftijdsgenoten. Maar hoe zit het nu écht – en wat kun je doen om de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind op zijn of haar manier te begeleiden? Tijdens deze avond wordt er gekeken naar:
– Wat is de waarheid over sociale en emotionele ontwikkeling van (h)hb-kinderen?
– Op welke signalen kun je letten als het niet goed gaat met je kind?
– Wat kun je thuis en/of op school doen om de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind op zijn of haar manier te ondersteunen?
Je gaat naar huis met kennis over theorie én praktische handvatten.

 

Inschrijven en meer informatie: klik hier

Spreker: Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.
Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
31 oktober 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€25,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.talentissimo.nl/sociaal-emotioneel-hb/

Locatie

Talentissimo
Steynlaan 30
Zeist, Utrecht 3701EG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Talentissimo
E-mail:
f.hovinga@talentissimo.eu
Website:
http://www.talentissimo.nl/