Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht / Lezing sociale en emotionele ontwikkeling van (hyper) hoogbegaafde kinderen en jongeren

31 oktober 2019 - 19:30 - 21:30

€25,
Over sociale en emotionele ontwikkeling bij (hyper)hoogbegaafde kinderen zijn er zeer regelmatig vragen. Het is nog steeds een groot vooroordeel dat (hyper)hoogbegaafde kinderen minder sociaal of emotioneel vaardig zouden zijn dan hun leeftijdsgenoten. Maar hoe zit het nu écht – en wat kun je doen om de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind op zijn of haar manier te begeleiden? Tijdens deze avond wordt er gekeken naar:
– Wat is de waarheid over sociale en emotionele ontwikkeling van (h)hb-kinderen?
– Op welke signalen kun je letten als het niet goed gaat met je kind?
– Wat kun je thuis en/of op school doen om de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind op zijn of haar manier te ondersteunen?
Je gaat naar huis met kennis over theorie én praktische handvatten.

 

Inschrijven en meer informatie: klik hier

Spreker: Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.
Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
31 oktober 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€25,
Evenement Categorie:
Site:
https://www.talentissimo.nl/sociaal-emotioneel-hb/

Locatie

Talentissimo
Planetenlaan 2
Bilthoven, Utrecht 3721 LA Nederland
+ Google Maps

Organisator

Talentissimo
E-mail
f.hovinga@talentissimo.eu
Bekijk de site van Organisator