Kalender

Op deze kalender deelt stichting iQ+ activiteiten die interessant kunnen zijn voor iedereen die te maken heeft met hoogbegaafde kinderen. Je kunt zoeken naar activiteiten bij jou in de regio!

Bij elk evenement wordt een link gedeeld naar de organisator van dit evenement. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd. Wij fungeren slechts als een doorgeefluik. Neem voor vragen over de activiteiten contact op met de desbetreffende organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Utrecht / Lezing (hyper) hoogbegaafd, prikkelgevoeligheid en overexcitabilities

18 november 2019 - 19:30 - 21:30

€25,
Prikkelgevoeligheid speelt een grote rol in het leven van veel hoogbegaafde kinderen (en volwassenen!). Ze zien, voelen, horen, proeven en ervaren meer dan de meeste anderen. Een groot talent, maar ook een flinke uitdaging om mee om te leren gaan! Tijdens deze avond over prikkelgevoeligheid komt het volgende aan bod:
– Wat is prikkelgevoeligheid en wat zijn de overexcitabilities?
– In welke categorieën kun je de prikkels indelen?
– Wat kun je doen om van gevoeligheid een talent te maken?
– Welke tools zijn er om met prikkels die te intens zijn te dealen?
Je gaat weg met inzicht in theorie én praktische handvatten.

 

Inschrijven en meer informatie: klik hier

Spreker: Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.
Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
18 november 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€25,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.talentissimo.nl/prikkelgevoelig-overexcitabilities/

Locatie

Talentissimo
Steynlaan 30
Zeist, Utrecht 3701EG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Talentissimo
E-mail:
f.hovinga@talentissimo.eu
Website:
http://www.talentissimo.nl/