Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noord-Holland – Workshop “Huis- tuin- en keukenwetenschap”

29 oktober 2023 - 13:45 - 15:00

Wie aan chemische reacties denkt, denkt vaak aan explosies, mondkapjes, veiligheidsbrillen en giftige stoffen. Maar het kan veel eenvoudiger. Elke dag zijn we getuige van misschien wel tientallen chemische reacties zonder dat we het in de gaten hebben. Een fiets die een beetje aan het roesten is, een vader die een eitje bakt, een zusje die cupcakes maakt; dit zijn allemaal chemische processen.

Onder leiding van de Mad Scientist gaan de kinderen aan de hand van onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal leren dat chemische reacties en natuurkundige processen zich vaak voor hun neus afspelen. Zo doen ze een zetmeelproef, maken ze kennis met het verschijnsel ‘oppervlaktespanning’ en experimenteren ze met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde basisschoolkinderen

Kosten: kinderen €5,- en volwassenen €2,50,- (ledenprijs). Kinderen €12,- en volwassen €4,- (niet leden prijs)

Aanmelden graag via: https://forms.gle/PBcqrMtobxi3iMz29

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
29 oktober 2023
Tijd:
13:45 - 15:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

De Alkenhorst
Schelfhoutlaan 4
Alkmaar, Noord-Holland Nederland
+ Google Maps

Organisator

Pharos
Telefoon
085-4012238
E-mail
secretariaat@pharosnl.nu
Bekijk de site van Organisator