Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noord Holland / Kinderlezing Waarom komt er uitlaatgas uit je mond?

22 juni 2019 - 14:00 - 15:00

Gratis

Waarom komt er uitlaatgas uit je mond?
Om de start van de zomer te vieren organiseren NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam oeen gratis Kinderlezing in het Vondelpark Openluchttheater. Het Vondelpark Openluchttheater wordt voor één middag omgebouwd tot laboratorium. Zodra je je echte officiële laboratoriumjas aantrekt, mag jij als Openlucht-Professor samen met studenten en professor Jan van Maarseveen van de UvA proefjes doen en ontdekken waar bijvoorbeeld CO2 vandaan komt en hoe het komt dat er uitlaatgas uit je mond komt… De lucht die jij uitademt zit namelijk vol met koolstofdioxide, net als de uitlaatgassen in het verkeer.

Toegang is gratis. Je kunt op de bonnefooi binnenlopen, maar je kunt ook een zitplaats reserveren. Voor 5 euro heb je gegarandeerd een fijne plek met mooi zicht op het podium.
Voor wie: Kinderen van 8 – 12 jaar

 

Kun je wonen op de maan? Waarom zijn slakkenhuizen niet vierkant? Hoe beschermt mijn lichaam mij tegen griep? Krijg het antwoord op deze en andere vragen tijdens de maandelijkse Kinderlezingen.

Echte kindervragen
Tijdens iedere lezing staat een echte kindervraag centraal. Samen met een wetenschapper ga je met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Het is dus lekker interactief en je leert er veel van. De kinderlezingen zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

€ 5,- per losse lezing
De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Er is telkens ook een lezing om 11.00 uur voor deelnemers van de MuseumJeugdUniversiteit (uitverkocht).

 

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
22 juni 2019
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Openluchttheater Vondelpark
Amsterdam, Noord Holland Nederland

Organisatoren

NEMO Science Museum
Universiteit van Amsterdam