Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstvakantie: Wetenschappelijke Winterpret

21 december 2018 - 6 januari 2019

21 dec – 6 jan 2019

Winters experimenteren in de kerstvakantie

Wetenschappelijke Winterpret
Buiten is het koud, maar binnen in het Universiteitsmuseum is het lekker warm. Dieren doen geen dikke trui aan als het koud is, hoe zorgen ze ervoor dat ze het toch warm hebben? Hoe slapen dieren en waarom houden sommige dieren een winterslaap? En hoe komt het eigenlijk dat water bevriest? Doe winterse experimenten en ontdek het deze kerstvakantie!

PROGRAMMA

IJslab i.s.m. C3
Van 11.00 tot 16.00 uur in de Educatieruimte
Als het koud is in de winter, bevriest het water en kun je lekker schaatsen. Maar bevriest elke vloeistof? Onderzoek verschillende vloeistoffen en ontdek wat er gebeurt als je ze in de vriezer zet. Kun jij bedenken welke vloeistof bevriest en welke niet?

Wie zit er het warmste bij?
Elke dag om 12.00 uur in de Grote Vergaderzaal
Buiten wordt het steeds kouder, alle warme truien worden weer uit de kast getrokken en de kachel gaat aan. Maar hoe houden dieren zich eigenlijk warm? Kom naar het Universiteitsmuseum en onderzoek samen met een publieksbegeleider verschillende dierenvachten. Ontdek waarom olifanten groeven en plooien in hun huid hebben en hoe veren een vogel warm houden.

Hoe slapen dieren?
Elke dag om 15.30 uur in het Rariteitenkabinet
Pak een UV zaklamp en ga op onderzoek uit in het Rariteitenkabinet. Winterslaap of niet, dieren slapen niet hetzelfde als mensen. Maar hoe dan wel? Op deze vraag krijg jij gegarandeerd antwoord!

Speciale kerstvakantieproef
Elke dag tussen 11.00 en 17.00 uur in het Jeugdlab
Deze vakantie hebben we een special – kom naar het museum en ontdek wat we in petto hebben.

Let op: Het Universiteitsmuseum is gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. Op kerstavond en oudjaarsdag zijn we een uurtje eerder dicht. 

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Begin:
21 december 2018
Einde:
6 januari 2019
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.universiteitsmuseum.nl/te-zien-en-te-doen/agenda-en-nieuws/agenda/2018/kerstvakantie