Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gelderland / Hoogbegaafd of hyperhoogbegaafd?

27 mei 2019 - 19:30 - 21:45

€17,50

Femke Hovinga (Talentissimo) komt vertellen over de verschillen tussen hoogbegaafdheid en uitzonderlijke hoogbegaafdheid.

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Haar achtergrond in de bedrijfskunde zette Femke om in een bedrijf in de marketing, Align. En ze volgde de opleiding tot Talentbegeleider bij Novilo.

Over hoogbegaafdheid spreken we wanneer je een IQ van 130 hebt of hoger. Maar ook binnen de hoogbegaafde groep zijn er enorme verschillen: een kind met een IQ van 130 en een met 160 verschillen net zoveel van elkaar als een gemiddeld begaafd en een hoogbegaafd kind.
Wat zijn dan de verschillen tussen de diverse hoogbegaafdheidsniveaus?

Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar uitzonderlijke hoogbegaafdheid (IQ hoger dan 145) en hoe zich dit thuis en op school manifesteert. Aan de hand van wereldwijd onderzoek bestuderen we de vijf niveaus van intelligentie met de ontwikkelingsstappen die daarbij horen.
Ook kijken we naar de prikkelgevoeligheden en intensiteit van deze kinderen.

Tijdens de lezing is er tijd voor het stellen van vragen.

Aanmelden uiterlijk 24 mei via het aanmeldformulier. (Ticket-URL)

Kosten €17,50 te betalen bij binnenkomst

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
27 mei 2019
Tijd:
19:30 - 21:45
Kosten:
€17,50
Site:
https://www.facebook.com/events/256807338598564

Locatie

De Eigen Zaak
Het Nieuwe Land 8
Arnhem, Gelderland 6828DZ Netherlands

Organisator

Lisette ter Heerdt Coachen en Advies
Bekijk de site van Organisator