Kalender

Op deze kalender deelt stichting iQ+ activiteiten die interessant kunnen zijn voor iedereen die te maken heeft met hoogbegaafde kinderen. Je kunt zoeken naar activiteiten bij jou in de regio!

Bij elk evenement wordt een link gedeeld naar de organisator van dit evenement. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd. Wij fungeren slechts als een doorgeefluik. Neem voor vragen over de activiteiten contact op met de desbetreffende organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gelderland / CBO Challenge Primair Onderwijs

13 april - 10:00 - 16:00

€60,

Door middel van de CBO Challenges wil het CBO intellectueel getalenteerde leerlingen uitdaging en contact met peers bieden. Onder uitdaging wordt intellectuele en creatieve uitdaging verstaan, maar ook leren over je eigen (leer)barrières heen te gaan speelt een belangrijke rol. Het contact met peers maakt dat de deelnemers zich (h)erkend voelen. Het streven is dat alle deelnemers gemotiveerd worden om het beste uit henzelf te halen, hun eigen talenten leren kennen en deze effectief leren inzetten.

Hoe?
Dat wordt gedaan door op verschillende manieren verrijking te bieden aan basisschoolleerlingen en leerlingen van de middelbare school. De speerpunten zijn wetenschappelijk onderbouwd handelen, dynamisch inspelen op de behoeften van de doelgroep en de deelnemers met plezier laten leren.
Bij alle activiteiten wordt aandacht besteed aan de overdracht van de geleerde vaardigheden naar (andere) activiteiten op school. Hierdoor is een Challenge een leerervaring voor meer dan één dag!

Tijdens een Challenge krijgt een groep van 10 tot 15 deelnemers gedurende een dag complexe opdrachten aangeboden, waarbij samenwerken, redeneervermogen en creativiteit centraal staan. Deze opdrachten zijn activerend en enthousiasmerend: de groep wordt gemotiveerd om samen de een uitdaging aan te gaan. Plezier en het leerproces staan hierbij voorop. Bij alle activiteiten staat een leerdoel centraal en na iedere opdracht wordt hier samen op gereflecteerd, zodat de deelnemers met meer zelfinzicht naar huis gaan.

Doelgroep
Kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 6-7-8)

Datum en tijd:
Zaterdag 13 april 2019

Een Challenge vindt plaats bij CBO Talent Development en duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Deelnemers en ouders zijn welkom vanaf 09:30 uur welkom.

De kosten voor een Challenge bedragen 60,- euro. Als u uw kind tegelijk voor twee Challenges aanmeldt, kost het voor beide dagen samen 100,- euro.
Tijdens de dag wordt gezorgd voor eten en drinken.
Een Challenge gaat in principe door bij tenminste 10 aanmeldingen en deze beslissing wordt uiterlijk een week van tevoren genomen. Bij minder aanmeldingen wordt de Challenge mogelijk geannuleerd en worden de kosten terugbetaald. Als uw zoon of dochter wordt afgemeld nadat u een mail ontvangen hebt waarin aangegeven is dat de Challenge doorgaat, worden de kosten niet terugbetaald.
Als u uw kind wilt aanmelden voor een Challenge, kunt u het aanmeldformulier aanvragen door hier uw gegevens in te vullen.

Delen mag!
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€60,
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://cbo-nijmegen.nl/cbo-challenges/cbo-challenge-primair-onderwijs/

Locatie

CBO Nijmegen
Toernooiveld 100
Nijmegen, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.cbo-nijmegen.nl

Organisator

CBO Nijmegen
Telefoon:
0243616146
E-mail:
info@cbo-nijmegen.nl
Website:
www.cbo-nijmegen.nl