Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drenthe – informatieavond

25 oktober 2022 - 19:00 - 21:30

Gratis

Parentibus, latijn voor ‘ouders’. Parentibus is dan ook opgezet door ouders van kinderen die naar de Leonardo-afdeling van Kindcentrum De Kloostertuin in Assen gaan. Onder het motto ‘samen kun je meer’ besloten zij de krachten te bundelen om het onderwijs voor hoogbegaafde kinderen te behouden én verder te laten groeien. We beseften dat we daarvoor verder moesten en wilden kijken dan de grenzen van de Leonardo-afdeling. Er zijn in het Noorden immers meer basisscholen met fulltime onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Daarom richten we ons op alle basisscholen fulltime onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Bovendien gaan kinderen op een gegeven moment naar het voortgezet onderwijs, en daar zijn op dit moment nog geen special afdelingen voor hoogbegaafden. Ze moeten dan dus meedraaien met de standaard lessen. Daarom willen er ook aan bijdragen dat de kinderen op de basisschool zo goed mogelijk worden voorbereid op het voortgezet onderwijs.

Anne-Marie Hartmann (van Blooming coaching & begeleiding) komt vertellen over verschillende manieren van denken en leren.
Hoogbegaafde kinderen hebben een conceptuele manier van denken; ze hebben een totaalplaatje van het geheel, hebben veel associaties, zien ook daar de verbanden tussen en willen graag weten wat het nut van iets is.

Tijdens deze avond krijg je meer inzicht in het conceptuele denken en wat de verschillen zijn met andere denkstijlen.
Je leert het verschil tussen de verschillende denkstijlen en wat het hoogbegaafde kind/leerling nodig heeft in het onderwijs/voor goed onderwijs.

Opgeven voor de informatieavond
Op dinsdag 25 oktober komt Anne-Marie Hartmann naar CKC de Kloostertuin om ouders van hoogbegaafde kinderen meer te vertellen over de werking van het brein van hoogbegaafde leerlingen.

De informatieavond is voor iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren. Naast ouders zijn geïnteresseerde leerkrachten, hoogbegaafdheidsspecialisten of intern begeleiders bijvoorbeeld ook van harte welkom. Meer informatie? Mail naar de ouderacademie

Opgeven voor deze avond is noodzakelijk en kan via het aanmeldingsformulier.

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
25 oktober 2022
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,
Site:
https://www.parentibus.nl/de-ouderacademie-van-parentibus-2/

Locatie

KC de kloostertuin
Aletta Jacobsweg 80
Assen, Drenthe 9408 AM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0592 350 303
Bekijk de site van Locatie