Tonny Vis

thumbnail_Foto Tonny website

Even Voorstellen 

Mijn naam is Tonny Vis en mijn ‘roots’ liggen in het Westland. Ik ben van huis uit jurist maar maakte de switch naar project-/programmamanager binnen de Rijksoverheid. Tot ik het een paar jaar geleden tijd vond om een nieuwe stap te zetten en werd ik NOLOC gecertificeerd loopbaanadviseur. In mijn dagelijks werk begeleid ik ambtenaren bij hun loopbaanvraag en mijn specialisatie is het begeleiden van hoogbegaafde en dubbel bijzonder volwassenen.

In mijn opleiding tot loopbaanadviseur werd ik helemaal gegrepen door hoogbegaafdheid. Zeker nadat een expert me gewezen had dat dit mogelijk bij mij speelde. Na heel veel lezen en uitzoekwerk kwam ik tot de conclusie dat ik me erin herken. Die ontdekking wierp ineens een ander beeld op mezelf en ik had enige tijd nodig om dat te laten landen. Dat heeft er mede toe geleid dat ik nog meer wilde weten over hoogbegaafdheid en daarom doe ik de RITHA-opleiding (voorheen ECHA) aan de Radboud Universiteit.

Op mijn werk zie ik dat er nog weinig kennis is over hoogbegaafdheid bij managers, HRM-ers en bedrijfszorg. Ook bij werknemers die (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn, zie ik vaak dat ze behoefte hebben aan informatie. Daarom vind ik het belangrijk om meer kennis te delen zodat hoogbegaafde werknemers kunnen floreren op de werkvloer. Als je weet hoe hoogbegaafdheid bij jou werkt, kun je je kwaliteiten voor je laten werken. En als je je eigen ‘gebruiksaanwijzing’ goed kent, kun je die ook kenbaar maken aan je omgeving. Dat maakt het (werkende) leven fijner!

Door mijn opleiding kwam ik in contact met Sima, Ella en Claudia en ik ben blij dat ik vanaf 2024 deel mag uitmaken van het team iQ+werkt! Samen bijdragen aan het vergroten van kennis en het ondersteunen van hoogbegaafde volwassenen en hun werkomgeving.

Kom hier meer te weten over iQ+werkt!