iQ+ werkt!

iQ+ werkt!

Een passende werkplek voor hoogbegaafden is niet vanzelfsprekend. Onder werkende hoogbegaafden huist veel verwaarloosd talent. Het gevolg? Onbegrip tussen werkgever en werknemer, uitval, conflicten of zeer ongemotiveerd ‘aan het werk zijn’. Hoogbegaafd zijn in het werkzame leven betekent dus helaas niet altijd een zorgeloze baan waar talentontwikkeling voorop staat.

Hoogbegaafden voelen zich doorgaans al van kinds af aan anders dan anderen. Als zij opgroeien zonder oog voor hun talenten, kunnen zij een zeer diffuus zelfbeeld ontwikkelen. Als ze vervolgens tot werken komen, gaat dit veelal niet zomaar. Met het programma iQ+ werkt! willen wij aandacht vragen voor herkenning van hoogbegaafdheid, ook op de werkvloer. Dit doen we door in gesprek te gaan met werkgevers en professionals over hoogbegaafdheid en door sparringpartner te zijn van hoogbegaafde volwassenen.

We komen graag met jou in contact!

  • Werknemer: Ben jij je bewust van je hoogbegaafdheid? Loop je vast in je werk of ben je zelfs uitgevallen op je werk? Heb je behoefte aan peers, inzicht in kansen en handvatten? Kom gerust eens langs of stuur ons een mail. We helpen je graag verder op weg.
  • Werkgever: 2-3% van werknemers in organisaties is hoogbegaafd. Heb jij in jouw organisatie scherp wie dat zijn? Benut je dat talent ten volste? In de workshop Signalering op de werkvloer vertellen we je er alles over of stuur een ons een mail als je een casus wilt voorleggen.
  • Professional: Voor jou als professional, bijvoorbeeld arbeidsdeskundige, consulent, (arbo‑)arts en zorgregisseur, willen we een laagdrempelig loket zijn voor vragen over hoogbegaafdheid op de werkvloer. Stuur ons gerust een mail of sluit aan bij één van de activiteiten.

We helpen je graag!

Ella de Munnik en Claudia Raaphorst zijn de kwartiermakers voor dit programma. Zij maken je graag wegwijs, delen kennis via diverse activiteiten en zij vullen de boekenplank voor je met relevant leesvoer.