Even voorstellen: Lisette de Bruijn

Even voorstellen…

Alweer een organisatie die iets doet met hoogbegaafdheid… Dat dacht ik toen ik over stichting iQ+ hoorde. Heel onaardig, ik weet het. Maar ik zie soms door de bomen het bos niet meer met al die experts op het gebied van hoogbegaafdheid. En nu kwam er nog een stichting bij?

Al snel moest ik mijn mening bijstellen. stichting iQ+ is juist een stichting die iedereen dichter bij elkaar probeert te brengen. Een stichting die wil zorgen dat ouders de goede hulpverlener vinden, makkelijker de weg weten naar school en instanties daar omheen, en zich hard maken voor een beleid ten aanzien van hoogbegaafdheid. Tel daarbij het succesvolle symposium van afgelopen maart bij op, en ik was verkocht. Voor deze stichting wil ik graag iets betekenen! Zo kwam ik in contact met stichting iQ+, en vroeg ik of ik iets voor de stichting zou kunnen betekenen. Nou dat wisten ze daar wel: blogs schrijven. En laat schrijven nou net mijn passie zijn…

Diagnose

Ik ben Lisette, 33 jaar, en woon in de Lier. Ik ben echoscopiste, tuindersvrouw en heb een uit de hand gelopen hobby: schrijven. Misschien ken je me wel van mijn website www.lisetteschrijft.nl. Dan weet je ook dat hoogbegaafdheid als een rode draad door ons leven loopt. Zelf kreeg ik de diagnose als zesjarige, in een tijd waarin nog weinig bekend was over hoogbegaafdheid. De overduidelijke uitslag heb ik zwart op wit op een velletje uit de typemachine. Ik sloeg een klas over en dat was dat: we hadden het er niet meer over.

Door de jaren heen is er veel veranderd. Hoogbegaafdheid is bekender dan vroeger, het taboe wordt stukje bij beetje doorbroken. Toch is er nog veel werk te verzetten. Ik wil graag helpen hoogbegaafdheid nog beter op de kaart te zetten. Zorgen dat ouders en kinderen makkelijker toegang krijgen tot hulpverlening en zich niet zo eenzaam voelen in hun zoektocht. Als hoogbegaafde heb ik me vaak eenzaam gevoeld, en hoewel ik dat gevoel wat had weggestopt, kwam dat weer keihard boven toen mijn kinderen begonnen vast te lopen op school. De geschiedenis herhaalde zich.

Mijn kinderen zijn inmiddels 10, 7 en 6 jaar. In de afgelopen jaren hebben we te maken gehad met onderpresteren, versnellen, faalangst, vervroegd instromen en nog veel meer. Genoeg om een heleboel blogs aan te wijden. Blogs waar je je als lezer misschien in kan herkennen, of die je kunnen helpen de juiste weg te vinden. Ik heb er zin in!

Lisette de Bruijn

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Laat een Reactie achter