Stichting iQ+ helpt je zoeken in de wereld van hoogbegaafdheid

Vind hier deskundige hulpverleners in jouw buurt:

Duid Filters aan

Filter op type:

Wat wij doen

Activiteiten

Voor hoogbegaafde kinderen en/of hun ouders organiseren wij ontspannen en leerzame activiteiten en workshops. Houdt hiervoor onze activiteitenkalender in de gaten.

Lezingen

Voor scholen, instanties en het bedrijfsleven geven wij lezingen over hoogbegaafdheid en het (samen) leren werken met mensen of kinderen die hoogbegaafd zijn.

.

Kennisbank

Als ervaringsdeskundige delen wij onze kennis,  en helpen wij jou de juiste informatie te vinden die past bij jouw situatie.

Advies & Bemiddeling

Heb je een hulpvraag en/of ben je op zoek naar informatie toegespitst op jouw situatie? Meld je aan via de contactpagina voor een (telefonische) afspraak.

Onderzoek & Ontwikkeling

Samen met universiteiten en hoge scholen doen wij onderzoek naar hoogbegaafdheid en de gevolgen daarvan in diverse situaties.

Ook naar school! (OnS!)

Een programma voor kinderen die dreigen uit te vallen of al thuiszitter zijn. Werkt preventief voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen die meer ondersteuning en/of verrijking nodig hebben naast het reguliere onderwijsprogramma.  Lees meer

Regeling vroegtijdige instroom

Wij geven scholen en ouders advies omtrent vervroegde instroom. Wij hebben hiervoor op maat gemaakte regelingen ontwikkeld en geven hier graag meer informatie over.

.

Plusklas

Wij adviseren kinderopvang, primair onderwijs en voortgezet onderwijs over Plusklassen en/of passend onderwijs voor hoogbegaafden. Tevens ondersteunen en begeleiden wij in de opzet en uitvoer ervan.

Next Level

Een volwaardig 1e jaars VO-curriculum binnen de muren van een basisschool. In een veilige en geborgen setting een ononderbroken leerlijn aanbieden en tegelijkertijd de vaardigheden ontwikkelen om steviger de overgang naar het VO te kunnen maken.

Vele gezichten van hoogbegaafdheid

Een samenwerking met Koepel Hoogbegaafdheid om hoogbegaafdheid bij kinderen met bi-culturele en/of migratieachtergrond onder de aandacht te brengen. Lees meer