Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuid Holland / Thema-avond Begaafdheidsonderzoek

6 januari 2020 - 19:45 - 21:15

€25

Er komen regelmatig vragen van ouders, (plusklas)leerkrachten, IB-ers en andere onderwijsprofessionals, van HB-coaches, van orthopedagogen en psychologen over begaafdheidsonderzoek.
Wat test je nou eigenlijk?
Meet zo’n test wel wat je wilt weten?
Hoe interpreteer je de uitslagen?
Wat kan ik ermee, als ouder of in mijn klas/praktijk/dagelijkse omgang met dit kind?
Je krijgt antwoord op deze, en andere, vragen.

Hier aanmelden!

 

Thema-avonden HB-Hoera!? – Weten en Delen

Sherpa heeft in het schooljaar 2019/2020 een reeks thema-avonden in het leven geroepen rond verschillende hoogbegaafdheid-gerelateerde onderwerpen, waarvan ze merken dat er veel vragen over zijn. Die vragen kunnen ze natuurlijk met iedereen individueel bespreken, maar je komt niet altijd als cliënt naar de praktijk, want je hebt met je kind of leerling niet zozeer een probleem, maar alleen een interesse, een vraag, een nieuwsgierigheid.

Behalve dat je behoefte hebt aan informatie, kennis, weten, vind je het ook prettig om van anderen te horen waar zij tegenaan lopen, hoe ze omgaan met hun intense, mooie, ingewikkelde kind. Om best practices te horen. En valkuilen, waar anderen al in geduikeld zijn en jij gelukkig nog niet. Of wel, en hoe klauter je daar dan weer uit?

Daarom deze reeks; elke 1e maandag van de maand.

Per avond staat één onderwerp centraal. Er wordt een inleiding verzorgd, waarin achtergronden en theorie aan bod komen. Je gaat zelf, met elkaar, aan de slag met het thema van de avond. En natuurlijk is er ruimte voor uitwisseling met andere deelnemers.

Er zijn minimaal 6, maximaal 15 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke inbreng. Hoogbegaafdheid is een heel persoonlijk, soms kwetsbaar onderwerp; daar wordt rekening mee gehouden.

Data en tijden:
De thema-avonden duren van 19.45 – 21.15. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30.

3 februari 2020 Dubbel bijzonder
2 maart 2020 Ontwikkelingsvoorsprong
6 april 2020 onderwerp volgt

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
6 januari 2020
Tijd:
19:45 - 21:15
Kosten:
€25
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.praktijksherpa.nl/thema-avond-weten-en-delen/?fbclid=IwAR2MD4Y4FiSYIdZ6dtHtFfTvNhWqz-4D4RjM-JsP9HcBVj9Nvcrg97VCCmI

Locatie

Praktijk Sherpa
Willem de Zwijgerlaan 1A
Waddinxveen, Zuid Holland 2741 DA Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sherpa, Begeleiding bij Hoogbegaafdheid
E-mail:
info@praktijksherpa.nl
Bekijk de site van Organisator