Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht / Lezing (Hyper)hoogbegaafd/intelligent, wat is dat?

4 juli 2019 - 19:30 - 21:30

€25

Over intelligentie en (hyper)hoogbegaafdheid zijn er veel vragen. Bijvoorbeeld:
Wat is intelligentie?
Hoe wordt het gemeten?
In hoeverre is een IQ test een ‘momentopname’? En wat kun je daar dan mee?
Wat betekent het eigenlijk om een IQ van 80 te hebben?
Of 120?
Is intelligentie erfelijk?
Worden we met zijn allen steeds dommer / slimmer?

Naast een stukje theorie is deze workshop ook vooral praktisch van aard. Kan jij goed inschatten hoe ‘slim’ de gemiddelde Nederlander is? Of een hoogbegaafd kind van 10? En als iemand zichzelf heel slim vindt, is dat waarschijnlijk dan ook zo? Met concrete opdrachten gaan we ontdekken hoe groot/klein de verschillen tussen mensen kunnen zijn en wat dit betekent in het dagelijks leven.

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
Groep: er is plek voor maximaal 20 mensen.
Kosten: €25 per persoon (inclusief koffie/thee/water en koekjes), je ontvangt een factuur.
Inschrijven: klik hier
Sprekers: Femke Hovinga & Yvonne Cramer

Femke Hovinga weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.

Yvonne Cramer
Na een hoop omwegen, zoals hoogbegaafden die vaak maken, besloot Yvonne te gaan studeren aan een ‘echte’ universiteit. Na alle minder interessante opties te hebben afgestreept bleven wiskunde en informatica over, gelukkig konden deze tegelijkertijd worden gevolgd. Voor SCALIQ is Yvonne data-analist en testontwikkelaar, waarin zij haar kennis van psychologie, intelligentie, psychometrie en wiskunde samenvoegt. Yvonne woont in Stiphout met haar partner Mark en hun kat. In haar vrije tijd onderhoudt Yvonne een database met wetenschappelijke artikelen over hoogbegaafdheid. Ook doet ze regelmatig data-analyses voor onderzoeksprojecten van o.a. het Instituut Hoogbegaafdheid

 

 

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
4 juli 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Site:
https://www.talentissimo.nl/lezing-wat-is-intelligentie/?fbclid=IwAR3-KWQ9MyWwCbwTaLJz8M7qJ2pUQzrIn1jUAwOpQsPgsY8ng7HfBz2GljE

Locatie

Talentissimo
Planetenlaan 2
Bilthoven, Utrecht 3721 LA Nederland

Organisator

Talentissimo
E-mail
f.hovinga@talentissimo.eu
Bekijk de site van Organisator