Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht – HB-netwerkcafé Oost Utrecht – Verbinden en inspireren

15 mei - 19:00 - 21:30

Wij nemen dit initiatief omdat wij uit eigen ervaring weten hoe fijn het kan zijn om contact te hebben met andere ouders.
En dat HB-ouders kunnen worstelen met de gevolgen van HB-kenmerken van zichzelf, hun partner en/of hun kinderen. Ook in Utrecht zijn veel kinderen die vastlopen in het reguliere onderwijs, uitvallen op school, op de wachtlijst staan voor passend onderwijs of individueel begeleid worden door o.a. buurtteam of KOOS.

Verder weten we dat ouders vaak in hun eentje een heel proces doorlopen. Vaak is het een intensieve zoektocht op het gebied van opvoeding, school en passende begeleiding. Dit vraagt veel van ouders en zij kunnen zich behoorlijk alleen, onbegrepen of onzeker voelen. Laagdrempelig contact met andere ouders kan helpen bij het normaliseren en de-medicaliseren van hoogbegaafdheid en andere neurodiversiteiten en vermindert stress en eenzaamheid.

We starten met HB-netwerkcafé oost Utrecht ook omdat wij daar zelf heel blij van worden. Zodat we onze kennis delen en samen kunnen uitwisselen. Kinderen zijn gebaat bij ouders die steeds meer vanuit veerkracht en eigen regie om kunnen gaan met uitdagingen. Met ons initiatief willen we een alternatief bieden tegen de behoefte om te labelen, problematiseren, diagnosticeren of fixen van gedrag van kinderen. Zodat ouders en kinderen steeds meer kunnen doen waar hun ogen van gaan stralen.

Het HB-netwerkcafé  Oost Utrecht is voor alle ouders van hoogbegaafde kinderen uit Utrecht en omstreken. Voor ouders van kinderen in alle leeftijden. Het is ook voor ouders die (nog) niet weten of hun kind hoogbegaafd is, die aan het begin van hun zoektocht staan of die hun kind herkennen in andere neurodiversiteiten met kenmerken van autisme, dyslexie, dyscalculie, ADHD en/of hoogsensitiviteit.
Meld je hier aan
Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Podium Oost
Oostwijkerdwarsstraat 148
Utrecht, Utrecht 3581LJ Nederland
+ Google Maps

Organisator

Oost voor elkaar
Bekijk de site van Organisator