Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online – “ASS en hoogbegaafdheid” door Mia Frumau

19 juni 2023 - 19:00 - 22:00

Webinar georganiseerd door de Stichting Land​​​​​​​elijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid

In dit verdiepende webinar is er aandacht voor het onderscheiden van autismespectrumstoornissen (ASS) en hoogbegaafdheid in diagnostiek, bejegening en behandeling.

De volgende vragen komen in dit verdiepende webinar aan de orde:
Hoe onderscheiden we kenmerken van ASS en hoogbegaafdheid bij jeugd en volwassenen? Het whitepaper ASS en hoogbegaafdheid is hierbij een leidraad.
Wat zijn de do’s en dont’s bij de  bejegening en behandeling van hoogbegaafden met ASS? De meerwaarde van het rekening houden met hoogbegaafdheid in deze behandeling sluit daarop aan, rekening houdend met de diversiteit en het individu.
Casuïstiek is de rode draad door het verhaal heen.

Na het volgen van het webinar heb je meer inzicht in de valkuilen bij de diagnostiek van ASS bij hoogbegaafde mensen, waardoor er minder snel sprake zal zijn van een misdiagnose. Ook heb je meer kennis over de aandachtspunten bij het benaderen en behandelen van hoogbegaafde mensen met ASS.

Presentatie door:
Mia Frumau is ontwikkelingspsycholoog, GZ-psycholoog (BIG) en psychotherapeut (BIG), o.a. opgeleid door prof. Franz Mönks. Zij is directrice van PPF Centrum voor Hoog OntwikkelingsPotentieel en van de preventietak Breinsteyn (Vught/Nijmegen). Al bijna 35 jaar is zij werkzaam als diagnosticus en behandelaar in het werkveld van hoogbegaafdheid. Samen met haar multidisciplinaire team behandelt ze complexe problematiek bij hoogbegaafden. Mia Frumau is tevens buitenpromovendus, auteur van het boek ‘Hoogbegaafdheid: emotionele ontwikkeling bij kinderen en (jong)volwassenen. Toolbox voor de praktijk’ (2022) en docent aan diverse RINO-opleidingen.​​​​​​​

​​​​​​​Duur: 1 uur en daarna gelegenheid voor vragen

Meldt je hier aan

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
19 juni 2023
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Online webinar

Organisator

Stichting Land​​​​​​​elijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid
E-mail
info@kennisnetwerkphb.nl
Bekijk de site van Organisator