Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noord Holland / Kinderlezing Kun je wonen op de maan?

23 juni 2019 - 13:00 - 14:00

€5

Kun je wonen op de maan?
Het is in 2019 precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet zette op de maan. Zou je er kunnen wonen? Wat is er te eten, en is het er warm genoeg? Waar moet je nog meer aan denken? Sterrenkundige Lucas Ellerbroek laat met proefjes zien of leven op een andere plek dan de aarde mogelijk is. Reserveer hier je kaartje!

Voor wie: Kinderen van 8 – 12 jaar

 

Kun je wonen op de maan? Waarom zijn slakkenhuizen niet vierkant? Hoe beschermt mijn lichaam mij tegen griep? Krijg het antwoord op deze en andere vragen tijdens de maandelijkse Kinderlezingen.

Echte kindervragen
Tijdens iedere lezing staat een echte kindervraag centraal. Samen met een wetenschapper ga je met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Het is dus lekker interactief en je leert er veel van. De kinderlezingen zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

€ 5,- per losse lezing
De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Er is telkens ook een lezing om 11.00 uur voor deelnemers van de MuseumJeugdUniversiteit (uitverkocht).

 

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
23 juni 2019
Tijd:
13:00 - 14:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,

Locatie

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
Amsterdam, Noord Holland Nederland
Telefoon
0205313233
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

NEMO Science Museum
Universiteit van Amsterdam