Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noord-Brabant – Thema avond: Executieve Vaardigheden & Spelletjes

10 oktober 2023 - 19:00 - 21:00

Een executieve functie (EF) is een hogere controlefunctie van de hersenen.

Executieve functies worden wel vergeleken met de taken van een ondernemer van een groot bedrijf:
De ondernemer moet allereerst in staat zijn om een algemene strategie te volgen om het bedrijf te leiden. Dit kan onder meer het verhogen van de productie, klanten tevreden stemmen of een goed personeelsbeleid voeren inhouden. Ten tweede moet relevante nieuwe informatie benut kunnen worden om de plannen of strategie eventueel te wijzigen of bij te stellen. Van de andere kant moet ook op de rem getrapt worden als blijkt dat acties ongewenste gevolgen kunnen hebben. Ten derde moeten meerdere taken gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden waarbij duidelijk moet zijn welke taak eventueel prioriteit moet krijgen. Ten slotte moet de ondernemer ook over sociale vaardigheden beschikken en het bedrijf naar buiten toe goed kunnen vertegenwoordigen.

Hoogbegaafde kinderen laten vaak een asynchrone ontwikkeling zien, ook op het gebied van de ontwikkeling van de executieve vaardigheden. Met name hun ontwikkeling op school verloopt anders dan bij de gemiddelde kinderen, waardoor ze hun EV niet altijd nodig hebben. Hierdoor worden ze minder goed ontwikkeld en getraint. En dat terwijl ze dit bij het complexer en groter worden van opdrachten wel nodig hebben.

Hoe signaleer je dit als ouder tijdig en wat kun je doen om ze alsnog te trainen?
Ik gebruik hiervoor spelletjes en laat je op deze avond zien hoe. Spelletjes zijn er in allerlei vormen zodat er voor iedereen wel iets leuks te vinden is en waardoor hij/zij gemotiveerd is om ermee aan de slag te gaan.

Tevens geschikt om tips voor de feestdagen op te doen!

Meld je hier aan

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
10 oktober 2023
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Spruit Kids Conceptstore
Schuifelenberg 1
Deurne, Noord-Brabant 5751 HZ Nederland
+ Google Maps

Organisator

Praktijk JongGeleerd
Bekijk de site van Organisator