Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gelderland – Labels in het onderwijs

23 november 2021 - 20:00 - 21:30

€7,50

De een heeft autisme, de ander ADHD en de volgende is hoogbegaafd. Labels zijn in het onderwijs inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar wat leveren ze ons op? Kom luisteren naar psycholoog Lianne Hoogeveen en psycholoog Harold Bekkering die reflecteren op de vraag wat kinderen die leren nodig hebben, en wat de zin en onzin van labels is.

In de prullenbak

Lianne Hoogeveen is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, maar ziet het label liever in de prullenbak verdwijnen: “Het zegt niets over wat een kind nodig heeft. Sterker nog, het wekt de veronderstelling dat deze kinderen er hoe dan ook wel komen, en dat is vaak niet het geval.” Liever ziet ze dat er beter gekeken wordt naar de individuele kansen en valkuilen van leerlingen.

Ieder kind komt tot zijn recht

Harold Bekkering onderzoekt hoe mensen leren. Hij is daarbij kritisch op vernieuwingen in het onderwijs: autonomie en sociale verbondenheid zijn heel belangrijk om optimaal te kunnen leren. In plaats van labels plakken zou het onderwijs beter gericht moeten zijn op het creëren van een sociale omgeving waarin ieder kind tot zijn recht komt.

Maar is er ook iets goed aan labels? Wat zou er gebeuren als er geen labels meer zijn? En hoe kunnen we, binnen een onderwijssysteem waarin leraren toch al enorm veel werkdruk ervan, toch de talenten van ieder kind tot zijn recht laten komen? Na korte lezingen gaan Lianne Hoogeveen en Harold Bekkering met elkaar in gesprek onder leiding van programmamaker Liesbeth Jansen.

Let op: bij deze lezing vragen we om een Coronatoegangsbewijs(verwijst naar een andere website) via een test-, vaccinatie- of herstelbewijs.

bestel je ticket hier

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
23 november 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

LUX
Mariënburg 38-39
Nijmegen, Gelderland 6511 PS Nederland
+ Google Maps
Telefoon
024 381 6859

Organisator

Radboud Docentenacademie
Telefoon
(024) 361 55 55
E-mail
info@reflects.ru.nl
Bekijk de site van Organisator