Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Friesland / Geologieweekend Ijskoud & Steengoed

18 januari 2020 - 10:00 - 17:00

€5

De GEA Kring Friesland organiseert in samenwerking met het Natuurmuseum op 18 en 19 januari een kei-leuk weekend met als centraal thema: zwerfstenen uit de ijstijden. Let’s Rock!

Je komt er veel te weten over zwerfstenen en bovendien zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen (gratis of tegen een kleine vergoeding). Het doorzagen van meegebrachte zwerfstenen bijvoorbeeld (maximale hoogte 7 cm), goudpannen, mineralen of fossielen uit gips hakken en zwerfstenen verven.

Traditiegetrouw is er een markt waarbij de GEA-leden hun mooiste vondsten laten zien. Bezoekers kunnen bovendien zelf een verzameling beginnen (of hun eigen collectie uitbreiden): er zijn mineralen, fossielen en zwerfstenen te koop. De entree is dit weekend € 5,- p.p. (exclusief OnderWaterSafari).

Steen met heimwee
Kunstenaar Bart Eysink Smeets is aanwezig bij de opening van het GEA-weekend, zaterdag om 10.00 uur. Daar vertelt hij over zijn bijzondere project om een zwerfsteen met heimwee terug te brengen naar Finland. Voor meer informatie: www.barteysinksmeets.nl.

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
18 januari 2020
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
https://natuurmuseumfryslan.nl/programma/gea-weekend-ijskoud-steengoed/

Locatie

Natuurmuseum Fryslan
Schoenmakersperk 2
Leeuwarden, Friesland 8911 EM
+ Google Maps

Organisator

Natuurmuseum Fryslan
Bekijk de site van Organisator