Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuid Holland / De ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo (4+)

9 december 2018 - 14:15 - 16:00

€19

Met klassieke animatiefilm van Joop Geesink en m.m.v. Theater Terra
Regie: Fons Merkies
Acteurs: Christiaan Koetsier en Eric-Jan Lens
Decor/poppen: Cynthia Borst

Het muzikale sprookje Piccolo, Saxo and Company van Joop Geesink’s Dollywood is een speelse poppenanimatiefilm uit 1958.  Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt tijdens de vertoning van deze klassieker live de filmmuziek van de Franse componist André Popp. Theater Terra, groot in poppentheater, neemt na de film het publiek verder mee op avontuur, wanneer de poppen Piccolo en Saxo uit de film het podium op stappen en hun ontdekkingsreis vervolgen.

Voorprogramma

Vijf kwartier (13.00 uur of 14.45 uur) voorafgaand aan de voorstelling is er al van alles te doen voor de kids in de foyer.

Maak je eigen soundtrack
In de geluidsstudio van Watch That Sound maak je je eigen klankwereld bij film. Je bedenkt nieuwe geluiden en muziek en monteert vervolgens jouw opnames onder de beelden. Haal voor deze activiteit vooraf een bonnetje bij de balie in verband met de beperkte plaatsen.

Schminken
Laat je favoriete muziekinstrument schminken. Er is beperkt plek voor schmink dus hiervoor heb je een bonnetje nodig. Deze is op te halen bij de balie bij de ingang.  Er kan alleen geschminkt worden vooraf aan de voorstelling met bonnetje. op=op

Knutselen met Kunstbeleven
Ontwerp en bouw samen met Kunstbeleven je eigen muziekinstrument.

Virtual Reality Experience (6+) 
Stap met de VR bril midden in het orkest en ontdek ons orkest en de muziekinstrumenten! Deelname in de VR bril kan alleen met bonnetje. Deze is vooraf af te halen aan de balie bij de ingang. Er is beperkt plek!

Orkest Ontdekker
Een interactieve klankinstallatie, waarmee kinderen en volwassen zelf de orkestklanken van het orkest kunnen ontdekken.

Instrumentenparade SKVR  
Ontdek zelf de piccolo en saxofoon en andere muziekinstrumenten.

Kinderoptredens verzorgd door het Rotterdams Junioren Orkest 

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
9 december 2018
Tijd:
14:15 - 16:00
Kosten:
€19
Site:
https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/concerten/de-ontdekkingsreis-van-piccolo-en-saxo-4