Claudia Raaphorst

Claudia Raaphorst

Even Voorstellen 

Mijn naam is Claudia Raaphorst - specialist hoogbegaafdheid en zelfstandig communicatieadviseur en mediator. Ik kom uit een Westlands tuindersgezin en hard werken is me met de paplepel ingegoten. In 2006 startte ik mijn communicatiebureau Commpositie. Ik heb vele organisaties binnen en buiten het Westland geholpen zich te verplaatsen in hun klanten of cliënten door ze te leren echt te luisteren naar deze groepen en zo te bereiken via een passend communicatiemiddel.

In 2010 verrijkte ik mijzelf met het theoretisch kader van de opleiding ECHA specialist in Gifted Education. Een wens die ontstond toen ik ontdekte dat onze dochter uitzonderlijk hoogbegaafdheid blijkt. Vanaf dat moment dompelde ik mezelf (en anderen) onder in de wereld die Hoogbegaafdheid heet. Fascinerend en schrijnend tegelijk. Om professionals, ouders en kinderen met elkaar te verbinden, richtte ik in mijn vrije tijd op Facebook een hoogbegaafdenplatform op in de regio. Die is inmiddels opgeheven doordat vele mooie initiatieven in de regio van de grond zijn gekomen.

In 2021 rondde ik mijn studie tot Mediator af en werd door Sima de Bruyn-Daoud in contact gebracht met Ella de Munnik. Het ‘niet werken’ van hoogbegaafde volwassenen in de regio was onze verbinding. Voor hoogbegaafde kinderen, jongvolwassenen en senioren liggen inmiddels flink wat kennis en activiteiten op de plank; voor hoogbegaafde volwassenen zie ik nog een gapend kennis-gat bij de hoogbegaafde volwassene zelf, werkgevers en professionals in onze regio. Ik spreek veel hoogbegaafde volwassenen, veelal ouders die dit pas later bij zichzelf hebben ontdekt. De een is beter op zijn/haar werkplek dan de ander, maar ik proef bij hen allemaal een soort lamgeslagen gevoel. Niet gek als je bekend bent met het hoogbegaafdenbrein en je weet dat 98% van je medemens anders voelt, denkt en handelt dan jij. Kom hier meer te weten over iQ+ werkt!