Boeken voor volwassenen

Op onze boekenplank vind je een selectie boeken over hoogbegaafdheid voor kinderen, ouders en professionals, die wij gelezen hebben en zeker de moeite waard vinden. Daaronder kan je ook handige iQ+-links vinden. Mis je een boek (of link) die zeker op de plank mag, stuur ons dan zeker even een berichtje.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_20

Hoogbegaafd, als je kind (g)een einstein is.
Tessa Kieboom

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_19

Jij kan beter! Als je kind een onderpresteerder is.
 Tessa Kieboom

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_17

Handboek Hoogbegaafdheid 
Eleonoor van Gerven

Boeken-Hoogbegaafdheid-_18

Meer dan intelligent: de vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen.
 Tessa Kieboom

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_16

HoogbeGAAFd leven 
Marianne van Gelder

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_10

Het hooggevoelige kind met een sterke wil 
Janneke van Olphen

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_14

Hartstikke hoogbegaafd 
Loes van der List, Floor Raeijmaekers

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_13

Gewoon ik, hoogbegaafd 
Steef Oskarsson

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_12

IQ te koop 
Jan, Janneke en Ellen Sinot

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_11

Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk 
Tania Gevaert

Klik hier voor de link naar Bol.com.

Boeken-Hoogbegaafdheid-_15

De gids over hoogbegaafde kids 
Nathalie van Kordelaar

Klik hier voor de link naar Bol.com.

826x1200

Basisboek Hoogbegaafde adolescenten
Lijnie Reijers en Hanneke Berens

Het boek is een praktische uitwerking van het paradigma: ‘één gezin - één plan’. Het is een gids voor ouders, docenten, hulpverleners en anderen die met hoogbegaafde adolescenten te maken hebben. Maar ook de adolescent zelf zal veel (h)erkenning vinden in dit boek.

Aan de hand van verschillende thema’s, waaronder motivatie, eenzaamheid en vertrouwen, schetsen we vanuit verschillende perspectieven waar hoogbegaafde adolescenten mee te maken hebben en hoe je het beste kan aansluiten bij hun behoeften. Klik hier voor de link naar Bol.com.

550x687

Hoogbegaafde senioren
Noks Nauta

Hoogbegaafdheid bij senioren wordt vaak niet herkend. Het gevolg kan zijn dat deze slimme senioren zich alleen voelen, mensen missen bij wie zij echt op hun gemak zijn en soms psychische klachten ontwikkelen. Ook verveling komt veel voor. Sommigen zien zelfs het leven niet meer zitten. Kennis over de kenmerken van hoogbegaafdheid en hoe daar adequaat mee om te gaan kan sterk bijdragen aan het welbevinden van deze groep. Dat is van groot belang voor zorgverleners die met ouderen werken.
Dit boek is geschreven door zeven auteurs met verschillende en aanvullende expertise. De wetenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid bij senioren staat nog in de kinderschoenen. Maar het aantal vragen vanuit de praktijk neemt duidelijk toe. Het aantal ouderen in de maatschappij neemt immers ook toe. Klik hier voor de link naar Bol.com.

886x1200

Hoogbegaafde volwassenen
Noks Nauta en Rianne van de Ven

De zes auteurs zetten recente wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid op een rij en voegden daar waardevolle praktijkervaringen aan toe. Zo bundelden de redacteurs al deze deskundigheid in dit buitengewone boek. Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in besteedt ruim aandacht aan vragen die spelen onder hoogbegaafden: Hoe vind ik aansluiting bij anderen? Waarom ben ik zo gevoelig en hoe ga ik daar mee om? Hoe maak ik keuzes? Hoe ga ik verder? In dit boek lees je hoe je als hoogbegaafde jezelf kunt zijn en hoe je je kwaliteiten positief kunt inzetten voor een gelukkig en succesvol leven. Klik hier voor de link naar Bol.com.

892x1200

Hoogbegaafdheid in de praktijk
Rianne van de Ven

In dit unieke boek draagt Rianne van de Ven, coach en zelf hoogbegaafd, inzichten en bouwstenen aan voor succesvolle begeleidingstrajecten. Welke rol speelt de hoogbegaafdheid? Hoe kunnen hoogbegaafde volwassenen aangeleerde patronen doorbreken en nieuwe noodzakelijke vaardigheden ontwikkelen? Bruikbaar gereedschap voor begeleiders én voor hoogbegaafden zelf. Klik hier voor de link naar Bol.com.