Zoeken naar een nieuwe school

Onze zoon zit nu al behoorlijk lang thuis. In het begin was het goed dat hij alle rust kreeg die hij nodig had. Maar inmiddels is hij al zeker vanaf de zomervakantie toe aan nieuwe stappen. Hij heeft behoefte aan uitdaging, sociaal contact, hij wil weer leren en hij wil vooral weer ergens bij horen.

Al vóór de zomervakantie waren we begonnen met het zoeken naar een andere school en we hebben er een flink aantal bezocht of telefonisch benaderd. Bij veel scholen werd al direct gezegd dat ze vol zijn voor zij-instromers. Bij doorvragen werd duidelijk dat men daarmee meestal bedoelt dat ze al teveel zorgleerlingen in de betreffende klassen hadden om onze zoon aan te kunnen nemen, gezien zijn zorgbehoefte.

School gevonden

Uiteindelijk hebben we wel een school gevonden die aan een aantal belangrijke behoeften van onze zoon kan voldoen en die bereid is met ons het gesprek aan te gaan over de mogelijkheden. En we zijn blij verrast door de betrokkenheid van deze school, hun zorgvuldigheid, hun vragen en hun openheid. Wat voelt dat prettig en bijzonder! Wat zou het fijn zijn als onze zoon mag opbloeien door alle kansen die hij hier kan krijgen! Stel je voor dat hij hier vriendjes krijgt en weer met plezier naar school zal gaan!

In het belang van het kind

De school neemt haar taak zeer serieus en wil goed onderzoeken of zij onze zoon echt kunnen bieden wat hij nodig heeft. Want iedereen vindt dat het deze keer goed moet gaan. Ze stellen duidelijk het kind voorop en juist daardoor twijfelen ze er nu aan of ze wel de meest passende plek voor onze zoon kunnen zijn. Hun argumenten zijn goed, ook wij zien die mogelijke struikelpunten. Maar oh wat vinden we het lastig om dit te horen. Bij andere scholen hadden we meestal al snel het idee dat het wel goed was dat ze niet verder met ons in gesprek gingen. Juist bij deze school, die zo goed naar de leerling kijkt, die naar de mogelijkheden van het kind kijkt en praat over kansen, juist deze school geeft ons het idee dat er mogelijkheden zouden kunnen zijn voor onze zoon. Dat een gewone schoolcarrière voor hem bereikbaar wordt.

Spannende tijd

Het is een spannende tijd voor ons. Zal deze school genoeg mogelijkheden zien om hun twijfels aan de kant te kunnen zetten? We hopen het heel erg! Maar dan, hoe gaat het maatwerkprogramma er voor onze zoon uitzien? Hoe kunnen we hem erbij betrekken en hem voorbereiden op wat komen gaat? Kunnen we het in de opbouwfase logistiek rond krijgen en dan ook nog genoeg rekening kunnen houden met de andere gezinsleden?

En als het antwoord toch een nee wordt, wat dan?

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share