Over ons

 

Stichting iQ+ heeft het streven de handen van professionals, onderwijs, gezondheidszorg, overheid en ouders ineen te slaan om het pad voor het hoogbegaafde kind te banen, zodat het intellectuele talent tot bloei komt.

Wij brengen alle professionals en relevante organisaties in de regio in kaart en fungeren graag als wegwijzer voor een ieder die zijn/haar weg wil vinden in alle informatie en kennis rondom hoogbegaafdheid

Wat wij doen

Activiteiten

Voor hoogbegaafde kinderen en/of hun ouders organiseren wij ontspannen en leerzame activiteiten en workshops. Houdt hiervoor onze agenda in de gaten.

Lezingen

Voor scholen, instanties en het bedrijfsleven geven wij lezingen over hoogbegaafdheid en het (samen) leren werken met mensen of kinderen die hoogbegaafd zijn.

Kennismakelaar

Als ervaringsdeskundige delen wij onze kennis, stellen wij boeken beschikbaar en helpen wij jou de juiste informatie te vinden die past bij jouw situatie

Spreekuur

Voor ouders en hun kinderen is het wekelijks spreekuur op woensdag van 9-11 uur om informatie te delen en hulpvragen te stellen

Onderzoek

Samen met universiteiten en hoge scholen doen wij onderzoek naar hoogbegaafdheid en de gevolgen daarvan in diverse situaties.

Activiteiten

Voor hoogbegaafde kinderen en/of hun ouders organiseren wij ontspannen en leerzame activiteiten en workshops. Houdt hiervoor onze activiteitenkalender in de gaten.

Lezingen

Voor scholen, instanties en het bedrijfsleven geven wij lezingen over hoogbegaafdheid en het (samen) leren werken met mensen of kinderen die hoogbegaafd zijn.

Kennismakelaar

Als ervaringsdeskundige delen wij onze kennis,  en helpen wij jou de juiste informatie te vinden die past bij jouw situatie.

Adviesgesprek

Heb je een hulpvraag en/of ben je op zoek naar informatie toegespitst op jouw situatie? Meld je aan via de contact pagina voor een (telefonische) afspraak.

Onderzoek

Samen met universiteiten en hoge scholen doen wij onderzoek naar hoogbegaafdheid en de gevolgen daarvan in diverse situaties.

Juridische ondersteuning

Scholen en ouders wegwijs maken in regelgeving en protocollen geldend binnen het reguliere onderwijs en private onderwijsinstellingen. Vraag nu een vrijblijvend advies aan.

Regeling vroegtijdige instroom

Wij adviseren scholen en ouders omtrent vervroegde instroom. Wij hebben hiervoor op maat gemaakte regelingen ontwikkeld. Wij geven hier graag meer informatie over.

Plusklas

Wij adviseren kinderopvang, primair onderwijs en voortgezet onderwijs over Plusklassen en/of passend onderwijs voor hoogbegaafden. Tevens ondersteunen en begeleiden wij in de opzet en uitvoer ervan.

Bemiddeling in hulpverlening & organisaties

Met onze iQ+-zoekmodule vind je zelf snel de juiste persoon, in vorm van een coach, kennisexpert of instantie.

Boeken & handige links

Op onze boekenplank vind je een selectie van de beste boeken - zoals wij dat ervaren - voor hoogbegaafdheid.

Sima de Bruyn-Daoud

Onze oprichter

 

“In drie maanden tijd was mijn vrolijke kereltje veranderd in een depressief kleutertje, die niet meer naar school wilde gaan. Ik had het geluk dat een leerkracht zag waar dat aan lag bij mijn kind. Want zelf had ik geen idee van hoogbegaafdheid en wat voor enorme invloed het kan hebben op zo een jong persoon.” Sima

Sima de Bruyn-Daoud, moeder van 3 hoogbegaafde kinderen is grondlegger van stichting iQ+. Vanuit haar eigen ervaring en zoektocht naar hulp voor haar kinderen heeft ze besloten met deze kennis ook anderen te helpen. Want soortgelijke ervaringen zijn er veel. Heel veel. Samen met Annette Broer, Claudia de Jong en de leden van de Raad van Advies helpen ze anderen graag verder op hun pad.

Bestuur 

 

Sima de Bruyn-Daoud
Sima de Bruyn-Daoud

Sima de Bruyn-Daoud, voorzitter

oprichtster, achtergrond in talentonderwijs, moeder van drie kinderen

Bestuurzw_0006_Annette

Annette Broer, secretaris

Achtergrond in het Voortgezet Onderwijs, moeder van drie kinderen. Lees hier meer over Annette.

Ian

Ian Vingerling, penningmeester

Student Rechten en verzorgt LeesiQlub+.

Onze ambassadeur

 

Erik Arbores

Erik Arbores

Raad van Advies

 

Bestuurzw_0003_Marjo

Marjo Vellekoop

Integratief jeugdpsychotherapeut, supervisor en coach

Bestuurzw_0005_Hadewych

Hadewych Simonis

Kindercoach, specialist Hoogbegaafdheid en filosofe

Bestuurzw_0002_Mirjam

Mirjam Veldhoven

Expert ontwikkelingsvoorsprong en specialist Hoogbegaafdheid

Bart Vogelaar

Bart Vogelaar

Universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

 

Team

 

Olaf

Olaf de Bruyn

Juridisch adviseur

iQ+Delft
Stichting-IQ-hoogbegaafdheid-3

Lotte van den Berg

Coordinator 'Ook naar School'

Afdeling Delft

V.l.n.r.: Vanessa Ouwerling-Heel, Anneke Kaptein en Ellen Pennings

Lisette vierkant

Lisette de Bruijn

Blogs, website en social media

Denise Develing

Denise Develing

Netwerk Haaglanden

blog

Angelique Bijsterveld

Netwerk Haaglanden