Kalender

Op deze kalender deelt stichting iQ+ activiteiten die interessant kunnen zijn voor iedereen die te maken heeft met hoogbegaafde kinderen. Je kunt zoeken naar activiteiten bij jou in de regio!

Bij elk evenement wordt een link gedeeld naar de organisator van dit evenement. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd. Wij fungeren slechts als een doorgeefluik. Neem voor vragen over de activiteiten contact op met de desbetreffende organisatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zuid-Holland / Thema-avond HB-Hoera!?- Weten en Delen: Asynchrone ontwikkeling

6 april - 19:45 - 21:15

€25
Het onderwerp van deze avond is asynchrone ontwikkeling. Een hoogbegaafd kind ontwikkelt zich niet volgens het boekje. Welk kind wel, overigens? Maar bij een HBer zijn de verschillen tussen de verschillende ontwikkelingsgebieden vaak groter. Cognitief/op leergebied loopt het kind soms jaren voor. Emotioneel lijkt het juist achter te lopen op leeftijdsgenootjes. Over hoe het met de sociale ontwikkeling is zijn ouders en school het lang niet altijd eens. Hoe zit dat nou, met die asynchrone ontwikkeling? Je hoort er meer over. Van mij, en ongetwijfeld ook van elkaar.

Sherpa verzorgt een inleiding, waarin achtergronden en theorie aan bod komen. Je gaat zelf, met elkaar, aan de slag met het thema van de avond. En natuurlijk is er ruimte voor uitwisseling met andere deelnemers.

Achtergrond:
Sherpa heeft een reeks thema-avonden in het leven geroepen rond verschillende hoogbegaafdheid-gerelateerde onderwerpen, waarvan ze merken dat er veel vragen over zijn. Die vragen kunnen ze natuurlijk met iedereen individueel bespreken, maar je komt niet altijd als cliënt naar de praktijk, want je hebt met je kind of leerling niet zozeer een probleem, maar alleen een interesse, een vraag, een nieuwsgierigheid. Behalve dat je behoefte hebt aan informatie, kennis, weten, vind je het ook prettig om van anderen te horen waar zij tegenaan lopen, hoe ze omgaan met hun intense, mooie, ingewikkelde kind. Om best practices te horen. En valkuilen, waar anderen al in geduikeld zijn en jij gelukkig nog niet. Of wel, en hoe klauter je daar dan weer uit?

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
19:45 - 21:15
Kosten:
€25
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.praktijksherpa.nl/thema-avond-weten-en-delen/

Locatie

Praktijk Sherpa
Willem de Zwijgerlaan 1A
Waddinxveen, Zuid Holland 2741 DA Nederland
+ Google Maps
Website:
www.praktijksherpa.nl

Organisator

Sherpa, Begeleiding bij Hoogbegaafdheid
E-mail:
info@praktijksherpa.nl
Website:
www.praktijksherpa.nl