• Dit evenement is voorbij.

Zuid-Holland / Kick Off iQ+ Rotterdam

14 maart - 13:00 - 16:00

GEANNULEERD VANWEGE RICHTLIJNEN RIVM 12 MAART BETREFFENDE CORONAVIRUS
Feestelijke Kick-off
stichting iQ+ afdeling Rotterdam e.o.Na het Westland breiden we nu uit met een afdeling voor Rotterdam & omstreken. Stichting iQ+ zet zich in voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders in hun zoektocht naar passende begeleiding, activiteiten en ontmoetingen met ontwikkelingsgelijken. De afdeling Rotterdam zal worden gedragen door Stephanie Blomsteel-Damen, Claartje Aarnoudse, Mirjam Veldhoven en Lilian van Honk.

De start van de Rotterdamse afdeling vieren we met een feestelijke Kick-off op zaterdag 14 maart van 13:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht. Er is een informatiemarkt met professionals uit de regio waarmee ouders kennis en ervaringen kunnen delen. Ook worden er een aantal interessante workshops voor ouders en kinderen gegeven om kennis te maken met stichting iQ+ en haar activiteiten.

De middag is bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en professionals uit onderwijs, gezondheidszorg, gemeente en welzijnsorganisaties. Natuurlijk zijn de (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen zelf ook van harte welkom!

Je kunt je hier aanmelden voor de verschillende workshops. Deelname is gratis!

Workshops voor ouders, opvoeders en professionals:
1. Het hoogbegaafde kind en ik
Tijdens deze workshop neemt Mirjam Veldhoven je mee in de uitdagingen en genoegens die het opvoeden en begeleiden van hoogbegaafde kinderen met zich mee kunnen brengen. Het wordt een interactieve workshop waarbij je geïnformeerd en geïnspireerd wordt en waarbij ervaringen zullen worden uitgewisseld.
2. Wel of niet testen?
Kasper Ponte, psycholoog en o.a. verantwoordelijk voor de afdeling binnen Psychologisch Adviesbureau Ponte die zich bezighoudt met onderzoek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen, zal tijdens deze interactieve workshop ingaan op het onderwerp testen van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Wanneer doe je er goed aan en is het altijd nodig? Wat wil je onderzoeken en met welk doel? En dan zijn er de verschillende testen; voor welke kies je?

Workshops voor kinderen:
1. Workshop Pneumatiek
In deze workshop ga je aan de slag met pneumatiek.
Met lucht maak je een bewegend apparaat of een bewegende arm. Spuitjes, karton, tape, lijm, scharen, snijden, plakken…. We gaan ontdekken door veel te doen!
Deze workshop wordt begeleid door Irmgard Ballast (DE23) en Lilian van Honk
2. Workshop Pokemon
Pokémon komt in vele vormen en maten. Een serie, films, verschillende videogames en zelfs card games! Trainer Steevee vertelt in de workshop over de Pokémon card games en legt uit hoe de Trading Card Game wordt gespeeld. Na de workshop mag je natuurlijk blijven om met andere kinderen en trainer Steevee Pokémon te spelen!

Minder weergeven

, , , , , , ,