Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online – iQafe+ Sanne de Deyne -Boon

16 mei 2022 - 19:45 - 21:45

€3,70
Informatie over de avond:
‘’Het is toch fijn als je kind zo slim is? Dan komt hij er vanzelf’’.
Hoe anders is de werkelijkheid met een hoogbegaafd kind
Er is juist extra aandacht en zorg nodig! Het is dan ook haast ondenkbaar dat je na een onderzoek naar bijvoorbeeld hoogbegaafdheid (of een losse IQ-test) naar huis wordt gestuurd met de boodschap; ‘’Je kind is hoogbegaafd, dus je moet op school aan de slag’’.
Stap 1 na een onderzoek (naar welk ontwikkelingsgebied dan ook) is altijd het geven van goede en persoonlijke psycho-educatie, voor zowel het kind als ouders.
Bij psycho-educatie wordt er aan de hand van de laatste inzichten verteld wat hoogbegaafdheid inhoudt, zodat een kind een passend zelfbeeld kan ontwikkelen en ouders het kind goed kunnen gaan ondersteunen.
Tijdens deze avond zal er aandacht worden besteed aan:
  • Wat dient er aan bod te komen in een goede psycho-educatie?
  • Wat vertel je je kind, als ouder, nu wel en niet precies over een stukje hoogbegaafdheid? Wat kun je dus zelf doen?
  • Hoe communiceer je hierover met bijvoorbeeld school en leerkrachten? Hoe leg je hen dit uit?
  • Maar bovenal; wat is nu precies het nut en de noodzaak van goede psycho-educatie bij een hoog ontwikkelingspotentieel en/of hoogbegaafdheid?
Sanne de Deyne – Boon zal hier deze avond meer over vertellen. Sanne is Orthopedagoog – Generalist en Kind & Jeugd Psycholoog en zij onderzoekt, behandelt en adviseert in haar praktijk Orthopedagoog Westland Delfland leerlingen, ouders en scholen omtrent de leer-, gedrags- en sociaal emotionele ontwikkeling. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en/of hoogbegaafdheid en in kinderen waarbij er sprake is van een dubbel diagnose (Dubbel Bijzondere leerlingen).
Bestel hier je ticket
Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
16 mei 2022
Tijd:
19:45 - 21:45
Kosten:
€3,70
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

online

Organisator

Stichting iQ+
E-mail
info@stichtingiqplus.nl
Bekijk de site van Organisator