Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online – iQafe+ Een intense reis

31 oktober 2022 - 19:45 - 21:45

€4,95
iQafe+ in samenwerking met Marije van Eijk-Hofland van Een intense reis.
Zij neemt je mee in de wereld van begaafdheid, school en trauma.

Als school voor jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde kind geen passende omgeving lijkt te zijn en het onderwijs bovendien niet aansluit bij zijn of haar behoeften kunnen de gevolgen groot zijn. School kan ervaren worden als een toxische omgeving en het kan zelfs leiden tot een vorm van microtrauma die we schooltrauma noemen. De weg die je als ouders aflegt als je op zoek bent naar antwoorden en manieren om te herstellen van schooltrauma is met recht een intense reis.

Informatie Marije Hofland:

Marije Hofland is (ervarings)deskundige op het gebied van begaafdheid, schooltrauma en thuiszittersproblematiek. Zij is auteur van het boek ‘Een intense reis’ en host van de gelijknamige podcast. Als professioneel coach begeleidt zij ouders van (vermoedelijk) begaafde kinderen, begaafde volwassenen en jongeren en verzorgt zij trainingen en workshops voor ouders, HB’ers en onderwijsprofessionals.

Informatie presentatie:

In dit webinar neemt zij jullie mee in de wereld van begaafdheid, school en trauma. Wat is nu eigenlijk een schooltrauma? Waarom krijgen nou juist veel begaafde kinderen hiermee te maken? Wat gebeurt er in je lichaam? Wat is de rol van de omgeving? Waar moet je als ouder (of leerkracht) op letten om schooltrauma voor te zijn? Wat is er nodig om te kunnen herstellen van schooltrauma? Dit webinar vergroot je kennis en laat je ervaren dat je niet de enige bent. Bovendien krijg je praktische tips waar jij als ouder (of leerkracht) echt iets mee kunt!

Programma:

19.45 – 19.50 Inloggen & voorstellen

19.50 – 20.45 Presentatie

20.45 – 21.00 Ruimte om vragen te stellen

21.00 – 21.35 In groepjes met elkaar ‘naborrelen’ om met elkaar ervaringen te delen en in gesprek te gaan.

21.35 Afsluiting

21.45 Einde

bestel je ticket hier

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Locatie

online

Organisator

Stichting iQ+
E-mail
info@stichtingiqplus.nl
Bekijk de site van Organisator