Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Landelijk – weekend van de wetenschap

7 oktober 2023 - 08:00 - 8 oktober 2023 - 17:00

Kom kijken wat de chemie allemaal kan!

Op 7 & 8 oktober 2023 is het weer zover: het Weekend van de Wetenschap. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van de wetenschap en techniek. Dit jaar openen maar liefst zes verschillende chemiebedrijven hun deuren. Alle onderstaande bedrijven kun je bezoeken op 7 oktober. Kom jij ook kijken wat de chemie allemaal kan?

Bekijk hieronder de locaties en beschrijvingen 

 • Avantium in Amsterdam
  Avantium is een pionier in de opkomende industrie van hernieuwbare en duurzame chemie en heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. Je krijgt een interactieve rondleiding en workshop rondom het thema recycling. C3 ontwikkelde met Avantium een digibordles over bio-afbreekbaarheid van materialen. De les is bedoeld voor het voortgezet onderwijs.

Adres Zekeringstraat 29, 1014 BV, Amsterdam

 

 • BASF in Heerenveen
  Wil jij ontdekken hoe het is om chemicus te zijn? Kruip in de huid van een wetenschapper bij BASF en kom echte proefjes doen in Heerenveen! Om kinderen een inkijkje in de wereld van de chemie te geven, organiseert BASF op zaterdag een workshop met proefjes voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Zij beleven en creëren chemie, geheel in stijl met labjas, op locatie in Heerenveen. Voor ouders staat de koffie en thee klaar.

Adres Innovatielaan 1, 8447 SN, Heerenveen

 

 • Dow in Terneuzen en Middelburg
  Tijdens het Weekend van de Wetenschap is DOW aanwezig in de Bibliotheek Terneuzen en Middelburg. Met leuke, interessante proefjes voor kinderen van 8 tot 14 jaar laat Dow zien wat wetenschap is en hoe leuk het is om daarmee bezig te zijn. De collega’s van de onderzoeksafdeling laten zien wat het werken bij Dow Terneuzen precies inhoudt.

Bibliottheek Terneuzen  Bellevue 1, 4531 DD, Terneuzen

Bibliotheek Middelburg Kousteensedijk 7, 4331 JE, Middelburg

 

 • ExxonMobil in Rotterdam
  De ExxonMobil raffinaderij Rotterdam organiseert voor geïnteresseerden een uniek kijkje achter de schermen. Centraal staan de organisatie, de rol in de haven, het ontstaan en de toekomst.

Adres Botiekweg 121, 3197 KA Rotterdam

 

 • Corbion in Gorinchem
  Medewerkers van het bedrijf houden rondleidingen om bezoekers te laten zien wat er zich afspeelt achter de historische muren van de fabriek aan de Arkelsedijk 46 te Gorinchem. Corbion is een duurzaam ingrediëntenbedrijf dat streeft naar behoud van alles wat belangrijk is, waaronder voedsel, voedselproductie, onze gezondheid en de planeet.

Adres Arkelsedijk 46, 4206 AC, Gorichem

 

 • LyondellBasell in Rotterdam
  LyondellBasell is een van de grootste kunststoffen en chemicaliënbedrijven ter wereld. Elke dag werken de medewerkers de klok rond om op betrouwbare en veilige wijze de chemicaliën, polymeren, brandstoffen en technologieën te leveren die oplossingen bieden voor de grootste uitdagingen in de wereld. Het bedrijf is de grootste producent van oxybrandstoffen ter wereld en van polypropyleen in N-Amerika en Europa. C3 werkt met LyondellBasell samen binnen het project ‘Kunststof overal’.

Adres Australieweg 7, 3199 KB Maasvlakte Rotterdam

 

meer informatie, kijk dan hier 

 

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Begin:
7 oktober 2023 - 08:00
Einde:
8 oktober 2023 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Stichting C3
Bekijk de site van Organisator