Activiteitenkalender

Op deze kalender kan je alle activiteiten zowel, landelijk als regionaal, vinden die interessant kunnen zijn voor hoogbegaafde kinderen, ouders en/of andere geïnteresseerden. De evenementen worden door stichting iQ+ of door derden georganiseerd. Bij de evenementen van derden staat een link naar de organisator. Neem voor vragen contact met hen op. Stichting iQ+ is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die door derden zijn georganiseerd.

Stichting iQ+ organiseert onder andere de volgende activiteiten :

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gelderland / Kletskoppen festival

29 februari 2020

Gratis

Op deze wetenschapsdag voor het hele gezin kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar onder andere tweetalig audio-memory spelen, binnenstappen in een gigantisch oor of mond om te ervaren hoe die werken, een eye-tracker uitproberen, al dansend tijdens een berenjacht de betekenis van woorden ontdekken of op taalsafari gaan in Afrika.

Naast allerlei interactieve demonstraties voor de kinderen is er ruimte voor ouders om al hun vragen te stellen. Experts op het gebied van taalontwikkeling en meertalig opvoeden zitten voor hen klaar. Voor de allerkleinsten zijn er (meertalige) voorleessessies, een programma met meezingliedjes uit alle windsteken en knutselactiviteiten.

Het festival wordt geopend met de kleine sfeervolle muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart, waarbij volop gezongen en geroepen mag worden. Ook zijn er optredens van de Nijmeegse Tineke Honingh, kinderboekenschrijver en illustrator voor onder andere Freek Vonk en de Donald Duck, van Pim Lammers, de jongste winnaar ooit van de Zilveren Griffel met zijn transgender-prentenboek Het lammetje dat een varken is en van Pieter Koolwijk, bekend van  boeken als Prutje, Bens boot en zijn verhalen over Vlo en Stiekel.

Kinderen tot en met 12 jaar, (groot)ouders, leerkrachten, docenten en studenten zijn van harte welkom op deze dag. Veel van de activiteiten zijn ook toegankelijk voor anderstaligen en voor doven en slechthorenden. Deelname is gratis! Voor meer informatie, zie www.kletskoppenfestival.nl.

Delen mag!
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Share

Gegevens

Datum:
29 februari 2020
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,
Site:
http://www.kletskoppenfestival.nl/

Locatie

Bibliotheek Marienburg
Marienburg 29
Nijmegen, Gelderland 6511 PS Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek
Radboud Universiteit